Libamájas rántotta gomba “bacon-nel”

kicsi-0907
kicsi-0915

A csiperke gomba tökéletes választás, ha szalonna szerű finomságot szeretnénk készíteni. A titok abban rejlik, hogy nagyon vékonyra szeleteljük a gombát, szójaszósszal sózzuk és folyékony füsttel ízesítjük. A többit a sütő megoldja. A mostani receptben egy igazán ünnepi ételhez használtuk fel az így elkészült gombaszeleteket: krémes rántottát sütöttünk, libamáj szeletekkel.

Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

kicsi-0909-2

LIBAMÁJAS RÁNTOTTA GOMBA "BACON-NEL"

Hozzávalók 2 személy részére: 

  • 2 db nagy fejű csiperke gomba vagy portobello gomba
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • folyékony füst
  • 4-6 tojás
  • 1 ek olaj
  • 6 szelet hízott libamáj

Elkészítése: 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A gombát megmossuk, és vékonyra szeleteljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
  3. Egy konyhai ecset segítségével a gombák mindkét oldalát bekenjük szójaszósszal és óvatosan befújjuk folyékony füsttel.
  4. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. A máj szeletek mindkét oldalát egy serpenyőben magas hőfokon 1-1 percig sütjük.
  6. A rántottához a tojásokat tojásonként 1-1 csipet sóval felverjük és kiolajozott serpenyőben megsütjük.
  7. A rántottát a májjal és a gombával tálaljuk. Nagy szemű sóval sózzuk.

Tipp:

  • ha nem tudunk libamájat venni, akkor használjunk hízott kacsamájat vagy ha költséghatékony megoldást szeretnénk, akkor csirkemájat vagy pecsenye kacsamájat.
  • a gombát csípősre is elkészíthetjük, ez esetben kenjünk rá egy kis chili szószt a sütés után.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :