Libamájas rántotta gomba „bacon-nel”


A csiperke gomba tökéletes választás, ha szalonna szerű finomságot szeretnénk készíteni. A titok abban rejlik, hogy nagyon vékonyra szeleteljük a gombát, szójaszósszal sózzuk és folyékony füsttel ízesítjük. A többit a sütő megoldja. A mostani receptben egy igazán ünnepi ételhez használtuk fel az így elkészült gombaszeleteket: krémes rántottát sütöttünk, libamáj szeletekkel.
Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

LIBAMÁJAS RÁNTOTTA GOMBA "BACON-NEL"
Hozzávalók 2 személy részére:
- 2 db nagy fejű csiperke gomba vagy portobello gomba
- 2 evőkanál szójaszósz
- folyékony füst
- 4-6 tojás
- 1 ek olaj
- 6 szelet hízott libamáj
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A gombát megmossuk, és vékonyra szeleteljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
- Egy konyhai ecset segítségével a gombák mindkét oldalát bekenjük szójaszósszal és óvatosan befújjuk folyékony füsttel.
- Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
- A máj szeletek mindkét oldalát egy serpenyőben magas hőfokon 1-1 percig sütjük.
- A rántottához a tojásokat tojásonként 1-1 csipet sóval felverjük és kiolajozott serpenyőben megsütjük.
- A rántottát a májjal és a gombával tálaljuk. Nagy szemű sóval sózzuk.
Tipp:
- ha nem tudunk libamájat venni, akkor használjunk hízott kacsamájat vagy ha költséghatékony megoldást szeretnénk, akkor csirkemájat vagy pecsenye kacsamájat.
- a gombát csípősre is elkészíthetjük, ez esetben kenjünk rá egy kis chili szószt a sütés után.
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz