biofungi-1077
biofungi-1064

A laska gombában azt szeretem, hogy igazi húshelyettesítőként tud szolgálni legyen szó curry-ről, pörköltről vagy épp frissen sültről. Amikor gondolkodtam azon, hogy mit készítsek a Chefgomba-tól kapott gombából, megjelent előttem gyermekkorom kedvenc étele, a brassói. Anyukám mindig sütőben készítette, sosem a pörkölt alapú változatot ettük, mint amit a legtöbb étteremben felszolgáltak, így számomra ez az "igazi" brassói. Az jutott eszembe, hogy laska gombából is isteni lenne és nem tévedtem. Új kedvenc született.

kicsi-1095
kicsi-0897

Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

kicsi-0899

LASKA GOMBÁS BRASSÓI

Hozzávalók 2-3 személy részére: 

  • 50 dkg laska gomba
  • 2-3 ek olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 70 dkg burgonya
  • 2-3 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • savanyú uborka a tálaláshoz

Elkészítése: 

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kiolajozott tepsire szórjuk. Lefedve az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd fedés nélkül további 20 percig.
  3. Ezalatt a gombát megmossuk és vékonyan felcsíkozzuk, majd serpenyőben az olajon átpirítjuk. Aláöntjük a vizet, sózzuk és magas hőfokon, gyakori kevergetés mellett 10-15 percig sütjük.
  4. Miután megpuhult a burgonya hozzákeverjük a gombát és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. sózzuk ízlés szerint és melegen tálaljuk.

Tipp:

  • adhatunk az ételhez zöldségeket is,  például borsót, spenótot. Ez esetben a borsót/spenótot a gombához adjuk a sütési idő utolsó 10 percégben.
  • tálalásnál megszórhatjuk az ételt aprított újhagymával vagy petrezselyemmel is
  • a gombár őrölt pirospaprikával, esetleg annak füstölt változatával is ízesíthetjük.
  • használhatunk zöldfűszereket is, mint például morzsolt szárított oreganót, rozmaringot, esetleg kakukkfüvet. Ezekből egy csapott teáskanálnyit adjunk az ételhez.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :