Laska gomba brassói


A laska gombában azt szeretem, hogy igazi húshelyettesítőként tud szolgálni legyen szó curry-ről, pörköltről vagy épp frissen sültről. Amikor gondolkodtam azon, hogy mit készítsek a Chefgomba-tól kapott gombából, megjelent előttem gyermekkorom kedvenc étele, a brassói. Anyukám mindig sütőben készítette, sosem a pörkölt alapú változatot ettük, mint amit a legtöbb étteremben felszolgáltak, így számomra ez az "igazi" brassói. Az jutott eszembe, hogy laska gombából is isteni lenne és nem tévedtem. Új kedvenc született.


Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

LASKA GOMBÁS BRASSÓI
Hozzávalók 2-3 személy részére:
- 50 dkg laska gomba
- 2-3 ek olaj
- só ízlés szerint
- 1 dl víz
- 70 dkg burgonya
- 2-3 ek olaj
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- savanyú uborka a tálaláshoz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kiolajozott tepsire szórjuk. Lefedve az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd fedés nélkül további 20 percig.
- Ezalatt a gombát megmossuk és vékonyan felcsíkozzuk, majd serpenyőben az olajon átpirítjuk. Aláöntjük a vizet, sózzuk és magas hőfokon, gyakori kevergetés mellett 10-15 percig sütjük.
- Miután megpuhult a burgonya hozzákeverjük a gombát és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. sózzuk ízlés szerint és melegen tálaljuk.
Tipp:
- adhatunk az ételhez zöldségeket is, például borsót, spenótot. Ez esetben a borsót/spenótot a gombához adjuk a sütési idő utolsó 10 percégben.
- tálalásnál megszórhatjuk az ételt aprított újhagymával vagy petrezselyemmel is
- a gombár őrölt pirospaprikával, esetleg annak füstölt változatával is ízesíthetjük.
- használhatunk zöldfűszereket is, mint például morzsolt szárított oreganót, rozmaringot, esetleg kakukkfüvet. Ezekből egy csapott teáskanálnyit adjunk az ételhez.
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz