Húsmentes görög gyros tál percek alatt!


Ezt a húsmentes gyrost még az igazi húsimádók is szeretni fogják! A gomba kiváló húshelyettesítő és ha megfelelően választjuk ki és készítjük el, akkor tényleg alig észrevehető a különbség. A vékony csíkokra szeletelt laska gombát a fűszeres páccal együtt serpenyőben gyorsan átsütjük magas hőfokon, így nem enged levet és sült húsokhoz hasonló végeredményt kapunk.
Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!
GOMBA GYROS TÁL
Hozzávalók 2 személy részére:
- 0,5 kg laska gomba
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál őrölt piros paprika
- 2 teáskanál morzsolt oregano
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- só ízlés szerint ( kb 1 teáskanál)
- 0,5 kg sütni való burgonya
- 1 liter olaj
- 1 kígyóuborka
- 2 dl görög joghurt (lecserélhető kókuszjoghurtra és akkor vegán ételt kapunk)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
- lilahagyma
- paradicsom
Elkészítése:
- A gombát vékonyan felszeleteljük.
- A fűszereket az olajjal összekeverjük és a gombára kenjük, lágyan átdörzsöljük, hogy mindenhova jusson.
- Forró serpenyőben a gombát gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt átsütjük. Ha ezután keménynek érezzük,akkor lefedjük és alacsonyabb hőfokon további 5 percig pároljuk. Ha ezalatt leved engedne, akkor tálalás előtt 1-2 percig magas hőfokon hagyjuk elpárologni a folyadékot.
- A krumplit meghámozzuk és 1 cm-s hasábokra vágjuk.
- Az olajat egy lábasban felhevítjük és megsütjük benne a krumplit.
- Lecsepegtetjük és papírtörlőre tesszük.
- Az uborkát megmossuk, megtöröljük és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A levét lecsepegtetjük és belereszeljük az egy gerezd fokhagymát.
- Sózzuk ízlés szerint és összekeverjük a görög joghurttal.
- A sült gombát a krumplival és a tzatzikivel tálaljuk.
- Adhatunk mellé vékonyra szeletelt lilahagymát és paradicsomot is.
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz