Desszertmagazin és leopárd kalács

November közepén megjelent a Nők Lapja Konyha különszáma, a Desszertmagazin. A téli kiadás tele van ünnepi finomsággal, ehető ajándékkal, mindennel, ami segítséget nyújthat az ünnepi készülődésben.  Tőlem is van benne 18 recept: kelt tészták, reggelik és sós ropogtatni valók. Imádtam a munka minden pillanatát, igaz hazudnék, ha azt mondanám elég nehezen fogyott el ez az ipari…
pavlova torta

Kreatív Pavlova torta – 3+7 tipp az elkészítésére

  Bemutatom a PAVLOVÁT! Elegáns, roppanós, krémes, édes habcsóktorta. Nem más, mint ízek, textúrák és látvány harmóniája! Nem hétköznapi desszert, igazi ünnepi torta.  Nevét Anna Pavlováról kapta, aki az egyik leghíresebb orosz  balerina volt. A torta származási helyét nem lehet pontosan tudni, szóba kerül Ausztrália és Új-Zéland is. A balerina tiszteletére készítették az 1920-as években,…

5 tipp, amivel feldobhatod a zabkását!

Vége a nyárnak, beköszöntött az ősz. Nem tudom Te, hogy vagy vele, de én nyáron inkább a hideg reggeliket szeretem, de ahogy a levegő egyre hűvösebb, a meleg reggelik veszik át a főszerepet a reggeliző asztalomon. Az egyik kedvenc meleg reggelim a zabkása.
rakott palacsinta

Ilyen, amikor a zserbó ízvilág palacsinta testet ölt!

  Megjelent az októberi Nők Lapja Konyha magazin, melyben találtok tőlem egy heti menüt és jó néhány édes és sós palacsinta receptet. Az egyik édes variációt meg is mutatom kedvcsinálónak. Ez egy zserbó ízvilággal rendelkező rakott palacsinta, ami akár tortaként is funkcionálhat. Palacsinta kedvelő gyerekeknek szülinapi tortának is ideális megoldás lehet.  A rakott palacsinták töltelékét…
tökéletes tojásfőzés

Milyen a tökéletes főtt vagy éppen lágy tojás?

Milyen a tökéletes főtt vagy lágy tojás? Ami finom, lágy, nem száraz és leveszi az embert a lábáról... Megmutatom!

Hedonista nyár, avagy a grillezett pillecukor titka

Ha igazán hedonista nyárra vágysz, akkor a grillezett pillecukrot nem hagyhatod ki! Igen, tudom. Nem egészséges, de esküszöm a legjobb grillen sült desszert, amit valaha ettem.

Mogyorós kebab

Mit tehetünk, ha valami miatt nem tudunk nyaralni menni? A legjobb, ha ilyenkor megpróbáljuk hazahozni a hangulatot például egy török kebabbal.

Vietnámi ihletésű marhahús karalábélevélben

Mi a teendő, ha egy idegen ország étele annyira magával ragad, hogy akkor is el szeretnéd itthon készíteni, ha az alapanyag nem kapható hozzá? Improvizáció.

Piros bogyós gyümölcsleves – Nők Lapja Konyha

Igazi hűsítő gyümölcsleves a forró napokra! A piros gyümölcsök enyhe savanyúságát kompenzálja, a finom édes pirított kalács.

Friss kora nyári brassói aprópecsenye

Ebben a friss kora nyári brassóiban a friss zsenge zöldborsó és az újkrumpli egészen más összhatást eredményez, mégis az ízek megadják, azt amire számítunk.
sült újkrumpli zöldspárgával

Sült újkrumpli zöldspárgával

  Amint beköszönt a tavasz és az első friss zöldségek megjelennek a piacokon ezt az ételt várom. Minden évben heti szinten megfőzöm, van, hogy hetente többször is. Ennek az oka, hogy évente csak nagyjából egy hónapig lehet elkészíteni, akkor kell feltankolni az ízből egy egész évre. A sült újkrumpli zöldspárgával az egyik legfinomabb tavaszi étel, amit…

Szójaszószban pácolt főtt tojás – tökéletes főtt tojás recepttel

Hogyan főzz tökéletes főtt tojást? Most megtudhatod! A páccal pedig feltúrbózhatod az öreg klasszikust. A szójaszószban pácolt főtt tojás nagy siker lesz!

Itt csak receptek találhatóak, melyek különböző kategóriákba vannak sorolva. Ezek a kategóriák szűrhetőek, illetve a keresésben az alapanyagokra lehet rákeresni.

Szeretném ezekkel a receptekkel megmutatni, hogy milyen változatos a főzés világa és szeretnélek arra buzdítani, hogy minél nagyobb élvezettel vesd be magad a konyhába és alkoss valami szépet, finomat, izgalmasat! 

Kategória