vega burger

Vega burger, amitől a húsevők is elájulnak!

Milyen az a vega burger, amiből nem hiányolja még egy húsevő sem a húst? Elmondom. Isteni finom! Egy titka van csak: hatalmas, vaskos, aromás Portobello gombával készítjük. 

3 hozzávalós unikornis latte

  Hallottál már az unikornis latte-ról? Ez a gyerekek álma, rózsaszín, édes, vaníliás… hatalmas tejszínhabbal és cukorkákkal a tetején. Már, ha csak rágondolok összeragad a szám, de tény, hogy a gyerekeket leveszi a lábukról. Na, ez a változat nem ilyen. Mit rejt mégis a rózsaszín ital, ami ringbe szállhat a cukormázas versenytárssal?  Március elején az…

Tökéletes lágytojás és egyéb sousvide tapasztalatok

Miért különleges a sousvide lágytojás? Egyáltalán, miért jó ez az ételkészítési eljárás? Érdemes-e otthonra beruházni egy ilyen készülékre? Ezekre a kérdésekre keresem a választ a posztban!
gluténmentes, egyszerű, egészséges túrófánk

Brutálisan egyszerű gluténmentes túrófánk

Amikor nincs idő a kelesztett tésztára, akkor gyors segélyt jelenthet ez végtelen egyszerű sütőporos túrófánk. Nemcsak az az előnye, hogy pár perc alatt elkészül és finom, hanem emellett egészséges is: zabliszttel készül és abból sem használunk túl sokat. Fánkot enni nem csak a farsangi időszakban lehet, bármikor összedobhatjuk reggelire, becsomagolhatjuk uzsonnára a gyerekeknek, vagy magunknak. 

A tökéletes citrompite

Szeretnél egy olyan desszertet, ami édes is, savanyú is, roppanós is, lágy is? Krémesen omlik a szádban és közben minden alkotóelem egy igazi ízbomba. Ez a citrompite pont ilyen.

Lila édesburgonya gnocchi

Szereted a színeket és a színes ételeket? A téli szürkeségben sem kell lemondanod róla. A lila édesburgonya gnocchi segít ebben.

Sousvide pulled pork

A pulled pork az amerikai szendvicsek egyik fontos alkotóeleme. Rendszerint barbecue sütőben készítik, sokáig sütik, alacsony hőfokon. Ennek köszönhetően isteni füstös íze lesz. Ezt követően rostjaira szedik az omlós húst, barbecue szósszal összekeverik és szendvicsben vagy egyéb módon fogyasztják.

Így készíts aranyló latte-t!

Hogyan készíts aranyló sárga színű latte-t, amely bearanyozza a napod? Ma ezt mutatom meg Neked. Végtelen egyszerű, bárki el tudja készíteni. 
tésztaleves

Tésztaleves Anyukám konyhájából

Vajon mit főz Anyukám majdnem mindig, amikor valamilyen tészta étel kerül terítékre? Mitől lesz számomra egy-egy magazin anyag személyes? Ebben a posztban most erről is szót fogok ejteni.  Emellett pedig hozok egy receptet is a pár napja megjelent Nők Lapja Konyha magazin 2018. januári számából, mely kivételesen egy tematikus lapszám, kizárólag leves recepteket tartalmaz. Bízom…

Láttál már sült spagettit? Mutatom!

Láttál már sült spagettit? Ha nem, akkor mutatom! Érdemes kipróbálni, mert ez az egyik legjobb spagetti elkészítési mód!

Desszertmagazin és leopárd kalács

November közepén megjelent a Nők Lapja Konyha különszáma, a Desszertmagazin. A téli kiadás tele van ünnepi finomsággal, ehető ajándékkal, mindennel, ami segítséget nyújthat az ünnepi készülődésben.  Tőlem is van benne 18 recept: kelt tészták, reggelik és sós ropogtatni valók. Imádtam a munka minden pillanatát, igaz hazudnék, ha azt mondanám elég nehezen fogyott el ez az ipari…
pavlova torta

Kreatív Pavlova torta – 3+7 tipp az elkészítésére

  Bemutatom a PAVLOVÁT! Elegáns, roppanós, krémes, édes habcsóktorta. Nem más, mint ízek, textúrák és látvány harmóniája! Nem hétköznapi desszert, igazi ünnepi torta.  Nevét Anna Pavlováról kapta, aki az egyik leghíresebb orosz  balerina volt. A torta származási helyét nem lehet pontosan tudni, szóba kerül Ausztrália és Új-Zéland is. A balerina tiszteletére készítették az 1920-as években,…

Itt csak receptek találhatóak, melyek különböző kategóriákba vannak sorolva. Ezek a kategóriák szűrhetőek, illetve a keresésben az alapanyagokra lehet rákeresni.

Szeretném ezekkel a receptekkel megmutatni, hogy milyen változatos a főzés világa és szeretnélek arra buzdítani, hogy minél nagyobb élvezettel vesd be magad a konyhába és alkoss valami szépet, finomat, izgalmasat! 

Kategória