Vörösboros vaddisznó pörkölt

  Különleges vasárnapi ebédre vágysz? Ez a vaddisznópörkölt az egész családot elkápráztatja majd. Nem csak vaddisznóból, marhahúsból is elkészíthető ez az ízvilág.   VÖRÖSBOROS BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ PÖRKÖLT Hozzávalók: 1 kg vaddisznócomb kockázva 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál disznózsír 1 evőkanál őrölt csemege piros paprika 5 dl jó minőségű vörösbor (pl Pannonhalmi pincétől a Hemina)…
almás morzsasüti

Az alma új élete – Fahéjas almás morzsapite

Gyors desszertre vágysz? Valami melengető finomságra, amivel nem kell sokat bajlódnod? Ez a fűszeres fehérboros  almás morzsapite a Te desszerted lesz, imádni fogod garantálom.  Ráadásul ezentúl szinte bármilyen gyümölccsel el tudod majd készíteni! Csináld meg most! Utána pedig próbálkozhatsz szilvával, sárgabarackkal, bogyós gyümölcsökkel. Ha nem szeretnéd, hogy fehérboros legyen az almás töltelék, akkor az almát…
sült csirke

3 ok amiért jó kilapított csirkét sütni

Megjelent a Nők Lapja Konyha októberi száma, amiből az egyik kedvenc receptem a kilapított sült csirke. Hogy miért jó ez a sütési mód? A posztban elárulom!
rántott burgonya, rántott krumpli

Nagymamám egyik kedvence – rántott burgonya

Tudtad? Minden magazin munkában elrejtek valamit, ami fontos számomra. A Nők Lapja Konyha szeptemberi számába Nagymamám egyik kedvencét csempésztem be.

A legjobb, ami a májjal és a zöldbabbal történhet

Ismerős a helyzet? Éppen végeztél a munkában, nem tudod mit főzz. Rohansz, nagyon éhes vagy és legszívesebben negyed óra múlva már ennél is. De mi az, ami elkészül ennyi idő alatt, nem macerás és finom is? Ráadásul nem szendvics, vagy nem tészta…mert szénhidrátot mégsem kellene este vacsorázni.  Jó hírem van! Ez a sült máj szójaszószos…

Megyek Tunéziába!

  Száraz forróság, fűszerillat és a müezzin a levegőben. A római kömény és az isteni grill ételek illata még az orromban van, ha csak rágondolok az utunkra. A tengerparti homok forrósága, a pálmafák hűs árnyéka, a narancs íze, a fehér-kék házak kavalkádja mind-mind az emlékeimben élénken él. Marokkó után Tunézia volt a második arab ország ahova…

Sózott citrom a Ezeregyéjszaka világából

Sózott citrom? Néznek rám kerek szemekkel az ismerősök, amikor az egyik kedvenc fűszeremként megemlítem nekik. Nem értik. Sósan a citrom? Ráadásul a héja? Mire jó az? A kérdés megválaszolásához elrepülünk egészen Marokkóig vagy Tunéziáig.

Miniséf – Mákos guba gyerekszemmel

Vajon milyen ételeket tud elkészíteni egy 9-10 éves gyerek? Hagyjuk-e szabadon garázdálkodni a konyhában, némi felügyelet mellett? Ebben az új sorozatban megmutatom mit taníthatunk meg ilyen korú gyerekünknek. A mákos gubával kezdjük.

3 izgalmas ötlet a meggy felhasználására

Szereted a meggyet? Szeretnél a meggylevesen és meggybefőttön kívül mást is készíteni belőle? Szeretnéd fűszerekkel kombinálni, de nem tudod, hogy fogj hozzá? Ha a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor az a poszt Neked szól.

Cukkini spagetti pesztóval, paradicsommal

Szereted a tésztát, de diétáznod kellene? Vagy egyszerűen csak több zöldséges ételre vágysz? Ezt a cukkini spagettit imádni fogod! Isteni!

3 tipp a bodzavirág felhasználására + 1 mennyei recept

Itt a tavasz, virágzik a bodza, mindenhol érezni lehet az illatát! Szinte érzed a szádban az izét! Számos ötlettel megmutatom mennyire sokoldalúan tudod felhasználni a bodzavirágot ebben a rövid virágzási időszakban!

Citromfüves, kókuszos laskagomba curry

Ki mondta, hogy a gomba unalmas és csak rántani vagy pörköltnek készíthető el? Ez a laskagomba curry egy teljesen másik világba repít és még utaznod sem kell hozzá! Hozd haza Ázsia ízeit!

Itt csak receptek találhatóak, melyek különböző kategóriákba vannak sorolva. Ezek a kategóriák szűrhetőek, illetve a keresésben az alapanyagokra lehet rákeresni.

Szeretném ezekkel a receptekkel megmutatni, hogy milyen változatos a főzés világa és szeretnélek arra buzdítani, hogy minél nagyobb élvezettel vesd be magad a konyhába és alkoss valami szépet, finomat, izgalmasat! 

Kategória

Cookies - Süti kezelés

Kérlek fogadd el, hogy az oldalon a jobb felhasználói élmény érdekében használunk sütiket. Természetesen, ha ezt nem szeretnéd, akkor elutasíthatod ezt és így is tovább nézelődhetsz az oldalon. Kérlek kattints valamelyik gombra!