Spenótos tojásos gomba

 

Én általában édes reggelit választok, valamilyen zabkását. Az, aki viszont szereti a sós tojásos ételeket reggelire, imádni fogja ezt a spenótos, gombás tojást is. Szinte 15 perc munkával elkészíthető, igazi villám fogás reggelire, ebédre, vacsorára. Egy szelet pirítóssal vagy salátával igazi tápláló választás. 


SPENÓTOS, TOJÁSOS GOMBA


Hozzávalók 2 személy részére: 

  • 2 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg nagy fejű csiperke grill gomba 
  • 10 dkg spenót
  • 4 tojás
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése: 

  1. A gombát megtörölgetjük és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A spenótot megtisztítjuk (megmossuk és kiszedjük a szárát, kivéve, ha bébispenótot használunk, akkor csak meg kell mosni, de a szár maradhat).
  4. A tojásokat felütjük egy edénybe és tojásonként egy nagy csipet sóval felverjük.
  5. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd közepes hőfokon hagyjuk párolódni  10-15 percig. Időközben megkevergetjük, hogy le ne égjen. A végén a hőfokot magasabbra vesszük és megpirítjuk a gombát.
  6. Hozzáadjuk a spenótot és hagyjuk hogy összeessenek a levelek.
  7. Ekkor ráöntjük a tojást, átsütjük, néha megkeverjük.

A gombát a recepthez most is az AMIGO szállította, amit nagyon köszönök nekik.  www.amigombank.hu

1 hozzászólás

  1. Spenótos tojásos gomba | Amigombank.hu dátum november 19, 2018 8:25 de.

    […] Köszönjük a receptet Ételérzésnek!  […]