Spenótos tojásos gomba
Én általában édes reggelit választok, valamilyen zabkását. Az, aki viszont szereti a sós tojásos ételeket reggelire, imádni fogja ezt a spenótos, gombás tojást is. Szinte 15 perc munkával elkészíthető, igazi villám fogás reggelire, ebédre, vacsorára. Egy szelet pirítóssal vagy salátával igazi tápláló választás.
SPENÓTOS, TOJÁSOS GOMBA
Hozzávalók 2 személy részére:
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 25 dkg nagy fejű csiperke grill gomba
- 10 dkg spenót
- 4 tojás
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A gombát megtörölgetjük és vékony szeletekre vágjuk.
- Az újhagymát felkarikázzuk.
- A spenótot megtisztítjuk (megmossuk és kiszedjük a szárát, kivéve, ha bébispenótot használunk, akkor csak meg kell mosni, de a szár maradhat).
- A tojásokat felütjük egy edénybe és tojásonként egy nagy csipet sóval felverjük.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd közepes hőfokon hagyjuk párolódni 10-15 percig. Időközben megkevergetjük, hogy le ne égjen. A végén a hőfokot magasabbra vesszük és megpirítjuk a gombát.
- Hozzáadjuk a spenótot és hagyjuk hogy összeessenek a levelek.
- Ekkor ráöntjük a tojást, átsütjük, néha megkeverjük.
A gombát a recepthez most is az AMIGO szállította, amit nagyon köszönök nekik. www.amigombank.hu
[…] Köszönjük a receptet Ételérzésnek! […]