Gyerekkönyvek a fa alá

Az utóbbi időben nagyon sok szép és hasznos gyerek könyvvel találkoztam és mivel nagyon szeretem én magam is a könyveket, Taminak is  kerül a fa alá jó pár darab. Szereti a meséket, de valahogy neki nem jöttek be a hercegnős, királylányos klasszikus mesék, pedig van ilyenből is bőven, de ott állnak a polcon, nem kerülnek előtérbe. Nagy kedvenc volt az Anna-Peti_Gergő sorozat és a Bogyó és Babóca, de ezt már kezdi kinőni, legnagyobb örömömre. Nem volt vele gondom soha, szívesen olvastam neki, de 3 év távlatában kicsit sok már 🙂

Így, hogy Tami lassan hat éves és korához képest komolyabb témák iránt is érdeklődik nálunk az alábbi könyvek kerültek (tavaly) és kerülnek a fa alá (idén).

Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

Ez teljesen új szerzemény, a napokban rendeltem és nagy örömmel lapoztam bele, amikor megérkezett. Tetszik a grafikája, az ahogy bevonja a gyerekeket a témákba, olvasmányos és érthető módon közelíti meg azokat a dolgokat, amelyek a világunkat befolyásolják vagy akár veszélyeztetik. Szó esik ökológiai lábnyomról, környezetszennyezésről, ezek csökkentéséről, klímaváltozásról és még sorolhatnám. Komolyabb témákról esik szó, de a gyerekek nyelvezetén mesésen előadva.

tart_812

Kukkants bele! Mi történik a szeméttel? 

Szintén új felfedezés ez a könyv számomra, idén kerül a fa alá. Ez egy vastaglapos könyv tele kihajtható füllel, melyen keresztül bemutatja hova kerül a szemét, hogyan lehet újrafeldolgozni…stb. Tami imádja a kihajthatós füleket és a téma iránt is érdeklődik, most hogy szelektíven tudjuk gyűjteni a hulladék nagy részét.

kon0338

Kis Világjáró Atlasz 

Elsősorban olyan gyerekeknek való, akik érdeklődnek a világ, más országok, kontinensek iránt. Van benne sok matrica, lehet ragasztgatni a zászlókat a különböző országoknak megfelelően és még játék útlevelet is kapunk a mesebeli utazáshoz.

CAA Cover final_Hu.indd

Tegyük jobbá a világot! 

A Bencés kiadó gondozásában megjelent könyv ugyan vallási alapokon nyugszik mégis abszolút nem arra helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek érzelmileg egymáshoz, a világhoz. Megértsék hogyan lehetnek jobbak egymással és hogy tehetnek azért, hogy a környezetük és a saját életük még jobb legyen. Olyan témákat feszeget, mint a különbözőség elfogadása, a háborúk miértjei, a környezetszennyezés megállításának lehetőségei, szegénység és gazdagság kérdései…  Ezt Tami tavaly kapta Karácsonyra, akkor még talán kicsit korai volt. A téma érdekelte, de a szövegezésen kellett alakítanunk, ma már azonban neki teljesen jó. Azt gondolom 7 éves kortól ideális, ha valaki ezekre különösen fogékony akkor azonban hamarabb is hasznos.

tegyuk_jobba_a_vilagot

Bereznay Tamás – Csikós Viktória – Hécz Attila : Mesék a konyhából 

Szintén tavalyi szerzemény és kijelenthetem imádjuk. Lekörözte Anna Peti Gergőt 🙂 Egy családról szólnak benne a rövid mesék, és minden meséhez van egy hozzá illő recept. Mindez aranyos grafikával illusztrálva. Tami abszolút rajong a könyvért, időszakosan hetekig mesélünk belőle minden este.

mesek a konyhabol

Nálatok milyen könyvek a nyerők? Örülök ha megírjátok nekem! 

Köszönöm! 

 

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .