Zöldségek sajtkrémes mártogatóssal

 

Előfordult már Veled, hogy este csak 10 perced volt vacsorát készíteni? Sőt, nem is 10 perc, csak 5! Nálunk számtalanszor van olyan, hogy ennyi idő van az előkészületre. Ilyenkor egy jól felszerelt kamra vagy hűtő nagyon jó szolgálatot tesz, nem kell ugyanis mást tennünk csak kivenni belőle néhány zöldséget és egy mascarpone-t vagy valamilyen natúr krémsajtot. Egészséges, gyors, és a kreativitásnak nincs határa. Számtalan fűszerrel lehet a sajtkrémet ízesíteni.

Zöldségek sajtkrémes mártogatóssal

Hozzávalók a krémsajthoz: 

  • 250 g krémsajt (mascarpone)
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál új hagyma
  • petrezselyem
  • VAGY a fentiek helyett: indiai fűszerkeverék, csili paszta, római kömény, arab fűszerkeverék

A tálaláshoz: 

  • répa
  • uborka
  • céklalevél szár
  • mángold szár
  • vagy amit találsz és szereted nyersen

Elkészítése:

A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet feldaraboljuk a krémsajthoz adjuk. A zöldségeket meghámozzuk,megmossuk, megtörölgetjük és cikkelyekre vágjuk és a sajtkrémbe mártogatva fogyasztjuk.

ALTERNATÍVA:  az uborkát szeleteljük,megkenjük a fűszeres sajtkrémmel és megszórjuk például füstölt lazac darabokkal, vagy kolbásszal, sonkával, pirított szalonnával

uborka sajtkremmel

Ezek a gyors és egészséges finomságok tökéletesek valamilyen sportközvetítés alatti falatozásra is 🙂

Megosztás

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “zöldségek sajtkrémmel” szókapcsolatot is használod.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

Ha értesülnél az újdonságokról :

  • csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
  • vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz, akik idő előtt megkapnak minden infót egy hamarosan induló programról

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .