Nagy Zita: Vegán reggeli – VIDEÓ

vegán reggeli

Amikor 2009-ben elkezdtem írni a blogot hirtelen felindulásból még nem is sejtettem mennyire megváltoztatja az életemet, mennyi új kapcsolatot és barátot hoz majd az életembe. A közös szenvedély, érdeklődés mindig jó alapot biztosít ehhez.

Így történt ez Zitával kapcsolatosan is. Most, amikor ezeket a sorokat írom elgondolkodtam, hogy is ismerkedtünk meg… nem egyszerű visszaemlékeznem…. meg van a momentum, de ha arra kell visszagondolnom, mikor kerültünk közeli barátságba nem tudom megmondani, olyan, mintha mindig is így lett volna. Sokszor sok mindent csináltunk közösen, mindig megvitattuk gasztrós életünk dolgait, és így alakult 🙂 Jó volt látni Zita gyerekek előtti életét és jó benne lenni a mostani gyerekekkel teli mindennapjaiban is.

Amikor elmesélte, hogy lesz könyve, boldog voltam, mert teljes mértékben megérdemelte, hogy ez így legyen. Szorítottam neki, hogy olyan legyen, amilyet megálmodott magának!  Azon hiteles bloggerek és szakácskönyvírók közé tartozik, akik pont azt és pont úgy eszik a hétköznapokban is, mint ami, és ahogy a szakácskönyvben és a blogon szerepel. Ez fontos azt gondolom.


Nagy Zita: Vegán reggeli


Mielőtt leírnám a személyes véleményem, nézzétek meg a belelapozós videót, amit Zita könyvéről is elkészítettünk.  Szerintem nagyon kedves lett, Tami is közreműködik benne, itthon volt éppen, amikor felvettük az anyagot. Boldog volt, hogy részese lehet, mert Ő is nagyon kedveli Zitáékat 🙂

Könyvajánló // Nagy Zita Vegán Reggeli from E-motion Pictures on Vimeo.


A KÖNYV


A könyvről annyit érdemes tudni, hogy a receptek alapanyagok szerint vannak csoportosítva, és a könyv végén van egy részletes receptkereső, ami sokat segít az eligazodásban. Több, mint 70 reggeli recept található benne, mindegyik vegán, tehát semmilyen állati eredetű alkotóelemet nem tartalmaznak.  A receptek zöme gyorsan elkészíthető, a hétköznapokon is ideális ételek.  Ennek ellenére számos olyan recept is található a könyvben, amelyek egy hétvégi ráérős brunch alkalmából is terítékre kerülhetnek.

A könyv szerkezete, szerkesztése átlátható (köszönet a szerkesztőnek :)), olvasóbarát, a képi világa szerintem nagyon szép lett, különösen tetszik, hogy hangulatképekkel van teletűzdelve a könyv, ami megadja a maga személyes jellegét.

Én mindig a személyességet és az egyediséget keresem egy szakácskönyvben. A receptek inspirációt adnak, de mindig az dönt nálam, hogy egy könyvet megveszek vagy sem, hogy megfog-e benne valami egyedi, valami személyes momentum, illetve, hogy a kivitelezése mennyire profi, mennyire szép a papír, mennyire jó kézben fogni, nézegetni. Ma már annyira sok könyv van a piacon, hogy mindenképpen fontos ezekre a szempontokra is figyelni. Imádok bekuckózni a kanapéra egy bögre meleg itókával és puha plédbe burkolózva szép könyveket nézegetni. A szép könyvek nézegetése kikapcsol, feltölt, élményt ad. Ez az, amitől több egy nyomtatott anyag… ezt egy laptop, egy telefon avgy egy ipad sosem adja vissza! Épp ezért azonban sokkal nagyobb a hangsúly a minőségen, a képeken, a fotókon, a borítón, a tapintáson. Ha Zita nem lenne a barátnőm és nem ismerném, az Ő könyve akkor is a kiválasztottak között szerepelne, mert nagyon szívesen bekucorodok vele a kanapéra.

A könyvet a Boook Kiadó adta kis és ezen a linken rendelhető meg.


MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a cikk és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a cikk linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A videót megoszthatod, de kérlek az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt tedd meg! Köszönöm! ?

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .