Amíg a felforr a víz a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk és fél centi vastagon felkarikázzuk.
A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk és a babot 4-5 cm -es darabokra vágjuk.
A tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe és megfőzzük.
Ezalatt a cukkinit és a zöldbabot az olajon magas hőfokon a serpenyőben átsütjük. Sütés közben ízlés szerint sózzuk. Akkor jó a cukkini, ha szépen aranybarnára sül mindkét oldalon. Fakanál segítségével forgatjuk a zöldségeket. Ha nem fér bele a serpenyőbe a zöldség, akkor két ütemben sütjük meg.
Amikor megfőtt a tészta leszűrjük.
A serpenyőből kiszedjük a zöldségeket és beletesszük a leszűrt tésztát, összeforgatjuk a megmaradt olajjal és egy 1-2 percig sütjük, gyakori kevergetés mellett.
Ráreszeljük a citrom héját a tésztára, rácsepegtetjük a fél citrom levét, hozzáadjuk a sült zöldségeket és összekeverjük.
Opcionálisan szarvasgombás olajjal és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Notes
Ahogy a leírásban is írtam a tésztára tehetünk szavasgombás olajat, de akár fokhagymás olajat vagy más zöld fűszerrel ízesített olajat is.
A tésztához közvetlenül tálalás előtt adhatunk kakukkfüvet, friss rozmaringot, bazsalikomot is.
A zöldbabot helyettesíthetjük spenótlevéllel, cukorborsóval, zöld spárgával, fejtett borsóval is.
Adhatunk az ételhez aszalt paradicsomot vagy akár olajbogyót is.
A tetejét megszórhatjuk parmezánnal (akkor csak vega lesz).