A körtét megmossuk, kicsumázzuk, felkockázzuk ( 1x1 cm méretűre), majd a kókuszzsíron serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk.
Eközben a gesztenyemasszát a kókusztejjel és a rummal egy habverő segítségével krémesre keverjük.
A diót késsel felaprítjuk, de 4 db-ot félreteszünk, azokat egészben hagyjuk. .
Előveszünk 4 nagyobb méretű poharat ( 2 dl -2,5 dl). A gesztenyés krémből 1-1 evőkanállal a poharak aljára halmozzuk.
A megsült körtét a krémre halmozzuk, majd megszórjuk az összetört dióval.
A körtét befedjük a maradék krémmel és a 4 db egész dióval tálaljuk.
Notes
A körte helyett használhatsz almát is.
A gyümölcsöt a sütés után fűszerezheted fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel.
A körtét nyersen is a krémhez adhatod, így még gyorsabban elkészülhet a desszerted. Az íze más lesz, de így is ízletes.
Ha nem zavar a tej, és nincs kókusztejed, akkor helyettesítheted tejszínnel.
Kókuszzsír helyett is használhatsz vajat, de figyelj rá, hogy a hőfok ez esetben ne legyen a legmagasabb, mert a vajban található tejfehérje megég. Figyelj oda rá, ennyi a titka.
A rum elhagyható, ha gyerekek is fogyasztják, vagy ha nincs otthon minőségi. Nagyon fontos, hogy ne rumaromát tegyél bele és ne is valamilyen nagyon olcsó rumot. az ilyen italok fűszerként funkcionálnak és akkor tudják ezt a szerepet betölteni, ha adunk a minőségre.
Minden ételnek jót tesz, ha van benne valami puha, és valami ropogós. Ebben a desszertben a dió a ropogós elem, de turbózhatjuk még egy kis granolával is, ha van otthon. (Ha nincs, könnyen készíthetsz, erről és sok másról az online Reggeli tanfolyamomban írok. Ha szeretsz reggelizni, akkor neked való biztos vagyok benne.)
Keyword gesztenyekrém, gluténmentes édesség, gyors édesség, pohárkrém, tejmentes gesztenyekrém