Indiai fűszerezésű süngombanyárs

Gluténmentes, tejmentes, vega és vegán - kezdőknek is ajánlott
Nyomtasd ki! Készíts menüt! Pin
Előkészítés: 15 minutes
Sütés / Főzés: 35 minutes
Teljes elkészítési idő: 50 minutes
Ételtípus: Főétel
Diéta / Ország: Gluténmentes, Szénhidrátcsökkentett, Vega, Vegán
Kulcsszavak: főzési alapok, főzőtanfolyam, gombasütés, süngomba
Mennyiség: 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg süngomba
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál tandori fűszerkeverék
  • (ízlés szerint)
  • 50 dkg burgonya
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál zöldfűszer

Elkészítés:

  • A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
  • A burgonyát meghámozzuk és fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.  Megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel, 3-4 csipet sóval és a 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, hogy a szeleteket érje a fűszer és az olaj, majd a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.  A 210 fokos sütőben 10 percig sütjük. 
  • A tandori fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal és 4-5 csipet sóval. 
  • A süngombát nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a fűszeres keveréket és jól összekeverjük. A kezünkkel a gombába masszírozzuk óvatosan az olajos fűszert. 
  • A gombadarabokat nyársra húzzuk. Kivesszük a sütőből a krumplit és a sütő hőfokát is levesszük 180 fokra.  A gombanyársakat az elősütött gomba mellé helyezzük.  
  • További 20-25 percig sütjük a krumplit és a gombát, majd amikor a krumpli megpuhult kivesszük és salátalevelekkel tálaljuk. 

HOGYAN VARIÁLJAM? - FŐZZ ÉRZÉSBŐL TIPPEK, TRÜKKÖK

 
  • A süngombát nem csak tandori fűszerkeverékkel lehet pácolni, hanem bármilyen más keverékkel, amit egyébként húsokhoz használunk. 
  • Az ízesítéshez használhatunk szárított zöldfűszereket is. 
Tetszett a recept? Említs meg @etelerzes_fozzerzesbol vagy használd az #ételérzés hashtaget!