A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A burgonyát meghámozzuk és fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük. Megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel, 3-4 csipet sóval és a 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, hogy a szeleteket érje a fűszer és az olaj, majd a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A 210 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A tandori fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal és 4-5 csipet sóval.
A süngombát nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a fűszeres keveréket és jól összekeverjük. A kezünkkel a gombába masszírozzuk óvatosan az olajos fűszert.
A gombadarabokat nyársra húzzuk. Kivesszük a sütőből a krumplit és a sütő hőfokát is levesszük 180 fokra. A gombanyársakat az elősütött gomba mellé helyezzük.
További 20-25 percig sütjük a krumplit és a gombát, majd amikor a krumpli megpuhult kivesszük és salátalevelekkel tálaljuk.
Notes
A süngombát nem csak tandori fűszerkeverékkel lehet pácolni, hanem bármilyen más keverékkel, amit egyébként húsokhoz használunk.
Az ízesítéshez használhatunk szárított zöldfűszereket is.