Vörösboros vaddisznó pörkölt

 

Különleges vasárnapi ebédre vágysz? Ez a vaddisznópörkölt az egész családot elkápráztatja majd. Nem csak vaddisznóból, marhahúsból is elkészíthető ez az ízvilág.

 


VÖRÖSBOROS BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ PÖRKÖLT


Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznócomb kockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • 1 evőkanál őrölt csemege piros paprika
  • 5 dl jó minőségű vörösbor (pl Pannonhalmi pincétől a Hemina)
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál borókabogyó
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • só, bors

 

Elkészítése:

  1. A hagymát felkockázzuk és a disznózsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és megpirítjuk a húsok oldalát.
  2. Megszórjuk a paprikával, összekeverjük és felöntjük a vörösborral.
  3. Beleszórjuk a borókabogyót és amennyiben  bor nem lepi el a húst, beleöntjük a 2 dl vizet is.
  4. Fedő alatt alacsony hőfokon 3 órán át főzzük. Időközönként megkevergetjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha nem utó-ízesítjük.
  5. Főtt krumplival vagy egyszerűen csak ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.