Vörösboros vaddisznó pörkölt
Különleges vasárnapi ebédre vágysz? Ez a vaddisznópörkölt az egész családot elkápráztatja majd. Nem csak vaddisznóból, marhahúsból is elkészíthető ez az ízvilág.
VÖRÖSBOROS BORÓKABOGYÓS VADDISZNÓ PÖRKÖLT
Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznócomb kockázva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- 1 evőkanál őrölt csemege piros paprika
- 5 dl jó minőségű vörösbor (pl Pannonhalmi pincétől a Hemina)
- 2 dl víz
- 1 teáskanál borókabogyó
- 1 kisebb rúd fahéj
- só, bors
Elkészítése:
- A hagymát felkockázzuk és a disznózsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és megpirítjuk a húsok oldalát.
- Megszórjuk a paprikával, összekeverjük és felöntjük a vörösborral.
- Beleszórjuk a borókabogyót és amennyiben bor nem lepi el a húst, beleöntjük a 2 dl vizet is.
- Fedő alatt alacsony hőfokon 3 órán át főzzük. Időközönként megkevergetjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha nem utó-ízesítjük.
- Főtt krumplival vagy egyszerűen csak ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.