3 hozzávalós unikornis latte

 

Hallottál már az unikornis latte-ról? Ez a gyerekek álma, rózsaszín, édes, vaníliás… hatalmas tejszínhabbal és cukorkákkal a tetején. Már, ha csak rágondolok összeragad a szám, de tény, hogy a gyerekeket leveszi a lábukról. Na, ez a változat nem ilyen. Mit rejt mégis a rózsaszín ital, ami ringbe szállhat a cukormázas versenytárssal? 

Március elején az Instagram sztorikban lapozgatva belefutottam a Four Season Kollázs éttermének szuper rózsaszín céklás italába. Istenien nézett ki! Elterveztem, hogy elkészítem és azt is, hogy valamikor kipróbáljuk. Azóta már mindkettőn túl vagyunk és mind az éttermi, mind az én változatom isteni. A Kollázsban tehéntejből készítik, amit vaníliával és cukorsziruppal gőzölnek, így isteni édes vaníliás íze van az italnak. Én, mivel amikor csak tehetem kerülöm a tejet, kókusztej-rizstej  egyenlő arányú keverékével fogyasztom, cukor nélkül, csipetnyi fahéjjal.

 

Hogy miért unikornis latte lett a neve? Azért, mert Tami úgy gondolta ez egy igazi unikornis ital, már csak a csillámpor és a varázserő hiányzik belőle. 🙂


CÉKLA LATTE


Hozzávalók egy 2,5 dl-es pohárhoz:

  • 2 dl tej (én a legjobban 1 dl rizstej + 1dl kókusztej keverékével szeretem, de csak kókusztejjel is fogyasztható)
  • 0,5 dl friss céklalé ( 4-5 napnyi adagot szoktam kipréselni, kb 2-3 darab nagyobb céklából)
  • fahéj, vaníliás cukor ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A tej felét felmelegítjük a fahéjjal és az egyéb ízesítőkkel együtt, majd hozzáadjuk a céklalevet.
  2. A tej másik felét felhabosítjuk és a céklás italra öntjük.