Világutazók Kézikönyve – VIDEÓ

Idén elképesztő mennyiségű könyv kerül ki az Ünnepek előtt a könyvesboltok polcaira. Ez jó, örülni kell neki, mert azt támasztja alá, hogy van értelme még könyvekkel foglalkozni, van rá kereslet és igény. A nagy választék azonban megnehezíti a döntést, hisz ilyenkor a többségünk fejében megfordul: „melyiket válasszam? „. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a könyvbemutatásokkal.

Az elmúlt években is voltak ilyen törekvésű posztjaim, de most egy picit újítok és amikor csak meg tudom oldani, nem csak a véleményem szeretném leírni, hanem megpróbálom kis rövid videóval bemutatni milyen is a könyv valójában. Bízom benne szeretitek majd! 🙂

A mostani sorozat elején még annyit szeretnék megjegyezni, hogy nekem is elképesztően nehéz volt kiválogatni azokat a darabokat, amelyekről szeretnék írni. Hisz, ha teljesen őszinte szeretnék lenni,  akkor ha innentől kezdve másról nem írnék, akkor is ki tudnám tölteni a blog oldalait Karácsonyig csak könyvajánló cikkekkel. A következő napokban, hetekben a blogon szereplő könyvek egy nehéz, teljes mértékben szubjektív kiválasztás eredményei,  azonban próbáltam arra figyelni, hogy olyanokat szerepeltessek, amelyek valamilyen szempontból különlegesek.

Az első könyv rögtön az egyik legegyedibb a piacon. Számos utazós blog van már magyar nyelven is, de a legtöbben vagy nem írnak könyvet, vagy ha írnak, akkor is főleg a hátizsákos utazókat célozzák meg. A többi utazós könyv pedig valamilyen útikönyv, egy -egy célországot mutat be, az ottani tippeket foglalja össze. Bevallom, amilyen fanatikus voltam régen ilyen könyvek terén, mára már egyáltalán nem olvasok és veszek meg útikönyveket. Ennek a legfőbb oka, hogy sokszor vannak benne elavult információk, másrészt meg, hogy az interneten minden fellelhető, amit azokban meg lehet találni.

Travellina Évi könyve azonban minden tekintetben más és azt gondolom, hogy egy olyan piaci rést fed le, amire eddig még nem volt példa.


Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve


Aki ismeri Évi blogját tudja, hogy egy nagyon alapos és precíz emberrel van dolgunk, akinek legfőbb célja, hogy az utazásai során magára szedett információkat és tapasztalatokat megossza a közönségével. Aki pedig nem ismeri, gyorsan pótolja be, mert ha szeret utazni, akkor bizony sok-sok hasznos információtól fosztaná meg magát a jövőben, ha ezt nem tenné meg, most rögtön. 🙂

A könyv annyiban más, mint a blog és ezért egyedülálló, mert röpke 180 oldalban foglalja össze az utazás minden titkát, tapasztalatát. Nem országokra összpontosít, nem útikönyv, hanem magára az útra, az előkészületekre, az ottlétre és a hazaérkezésre. Nem hátizsákosoknak ad tanácsot vagy a luxus utakat kedvelőknek. Nem azokat támogatja inkább,  akik irodával vagy magán úton utaznak. Nagyon profi tényszerűséggel végig veszi minden terület és utazási mód előnyét, hátrányát és lehetőségeit, rábízva az olvasóra, az utazóra, hogy azt válassza ki, ami számára a legmegfelelőbb. Nem nyilvánít véleményt, egyszerűen csak segít Neked, nekem, abban, hogy megtaláljuk azt az utazási módot, ami magunknak jó. Mindenki megtalálja benne a számára releváns információt, legyen az utunk közeli célpont vagy épp a világ vége.  Közel 30 év utazási tapasztalatát zsúfolta bele ebbe a közel kétszáz oldalba, olvasmányosan, saját sztorikkal megspékelve, friss,  mai elvárásoknak megfelelő információkkal, weboldalakkal teletűzdelve.

A könyve felépítése is látványos, pedig ha azt mondják, hogy ebben a könyvben nincsenek képek…(na jó egy azért van:) nos, hát mire gondolunk? Talán arra, hogy nem lesz átlátható, nem zökkent ki semmi, csak betűk, betűk és betűk… halmaza. Nos erről szó sincs!!  Ugyanis a könyv grafikusa is zseniális művészi munkát végzett.  Az egész könyv egy nagy „mesekönyv”, tele átlátható, eligazodást segítő ikonokkal, grafikákkal.

Az oldal alján látható videóban Ti is belelapozhattok, milyen is a könyv valójában!

A könyvet a BOOOK Kiadó adta ki. Ha megrendelnétek akkor ezen a linken tehetitek meg, most kedvezményes áron!

IMÁDOM! Tényleg! 


Könyvbemutató


Könyvajánló // Travellina: Világutazók Kézikönyve from E-motion Pictures on Vimeo.


MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a cikk és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a cikk linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A videót megoszthatod, de kérlek az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt tedd meg! Köszönöm! 🙂

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .