Toszkán jellegű gombaragu

kicsi-9255
kicsi-9261

A csiperke gomba változatosan felhasználható gombafajta. Különböző méreteit más és más módon tudjuk feldolgozni. A bébi, vagy kis méretű csiperke gomba például tökéletes választás pörköltnek és raguknak. Nem sok előkészítést igényel, hisz akár egyben vagy épp csak ketté vágva is felhasználható. Én is így tettem bele ebbe az oalszos jellegű raguba, amiben a fő ízeket az aszalt paradicsom, az oregánó, és az olajban eltett articsóka fogja adni. Ezzel otthonunkba hozhatjuk a toszkán hangulatot. Már csak egy finom pohár bor hiányzik hozzá és teljes is lesz a kép.

Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

kicsi-9266

TOSZKÁN JELLEGŰ GOMBARAGU

Hozzávalók 2-3 személy részére: 

  • 50 dkg bébi csiperke gomba
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 cső kukorica vagy 1 konzerv
  • 15 aszalt paradicsom
  • 1 kis üveg (kb 150 g) magozott fekete olajbogyó
  • 1 kis üveg olajban eltett articsóka (kb 150 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2-3 szál friss oregánó

Elkészítése: 

  1. A gombát megmossuk és kettévágjuk, majd nagy méretű serpenyőben az olívaolajon enyhén megpirítjuk.
  2. A paprikát közben kicsumázzuk, apróra vágjuk és a gombához adjuk.
  3. A kukoricát levágjuk a csőről, az aszalt paradicsomot és az articsókát feldaraboljuk, majd ezeket is hozzáadjuk a többi zöldséghez.
  4. Az olajbogyót lecsöpögtetjük és a serpenyőbe öntjük.
  5. A fokhagymát megpucoljuk és a zöldségekhez reszeljük.
  6. Az így összeállított zöldségeket megsózzuk, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a szárított oregánót és 15-20 perc alatt összefőzzük.
  7. Tálalás előtt az ételhez adjuk a friss oregánót is.

Tipp:

  • ha nincs piros, zöld kaliforniai paprika akkor tökéletes más paprika is
  • fekete olajbogyó helyett zöldet is használhatunk
  • ha nem kapunk articsókát, akkor kihagyhatjuk a receptből
  • adhatunk az ételhez kakukkfüvet, sőt akár rozmaringot is
  • rizzsel, kenyérrel, sült krumplival is tálalhatjuk, de önmagában is isteni finom.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :