Tokaji aszús mascarponekrém

A TOKAJI ASZÚT imádjuk, csupa nagybetűvel! De vajon csak desszertborként érdemes megkóstolni vagy akár „fűszerként” is használhatjuk?  Én több kísérletet is tettem már ez utóbbira és mindig nagy siker övezte a végeredményt. Mutatok is egy elképesztően finom desszertet! Ez a tokaji aszús mascarponekrém  biztosan fel fog kerülni a gyakran készített édességek listájára! 


Tokaji aszús Mascarpone krém mazsolával


Elkészítése:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 80 ml Tokaji aszú
  • mazsola

Elkészítése:

A mazsola kivételével a hozzávalókat habverővel összekeverjük, majd tálkába töltjük. A krém tetejét megszórjuk a mazsolával.

TIPP:

Én szórtam rá puffasztott búzát is, de megszórhatjuk puffasztott quinoa-val, puffasztott rizzsel vagy akár enyhén pirított dióval is.


MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “tokaji aszús mascarponekrém ” szókapcsolatot is használod.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .