Avokádós tojáskrém


A főtt tojásból számtalan finomság készülhet, de talán az egyik legnépszerűbb a tojáskrém, amit sonkaszeletekbe tekerve vagy épp pirítósra, esetleg egy finom kovászos kenyérre kenve fogyaszthatunk.
Megmutatom a klasszikus alapreceptem, de utána továbblépünk és az egyik kedvenc alapanyagommal kombináljuk, az érett avokádóval. Brutál finom. Az avokádó zsírossága hihetetlen krémesség teszi az egészet.
A cikk végén számtalan egyéb ízesítési variációt mutatok, hogy soha ne fogyj ki az ötletekből!
TOJÁSKRÉM ALAPRECEPT
Hozzávalók 4 személy részére:
- 8 db főtt tojás
- 3 dkg vaj olvasztva
- 1 dl tejföl
- 1-2 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A tojásokat megpucoljuk és egy késes robotgép keverőtáljába tesszük.
- Hozzákeverjük a tejfölt, az olvasztott vajat, a sót, a borsot és az egészet a késes robotgéppel krémesre keverjük.
- Ha nincs késes robotgépünk, akkor a tojásokat kis lyukú sajtreszelőn reszeljük le és miután hozzáadtuk a többi alapanyagot, villával addig nyomkodjuk, amíg homogén krémet nem kapunk.
Felhasználása:
- pirítósra kenve
- sonkaszeletekbe tekerve
- palacsintára kenve
- uborkával, répával mártogatós krémként
- tortilla tekercsbe téve sült csirkemell csíkokkal

AVOKÁDÓS TOJÁSKRÉM
Hozzávalók 4 személy részére:
- 8 db főtt tojás
- 2 db érett avokádó
- 1 dl tejföl
- fél lime leve
- 1 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A tojásokat megpucoljuk és egy késes robotgép keverőtáljába tesszük.
- Az avokádót kettévágjuk, a magját eltávolítjuk és egy kanál segítségével kikanalazzuk a puha avokádó húst. A tojáshoz adjuk.
- Hozzákeverjük a tejfölt, a lime levét, a sót, a borsot és az egészet a késes robotgéppel krémesre keverjük.
- Ha nincs késes robotgépünk, akkor a tojásokat kis lyukú sajtreszelőn reszeljük le és miután hozzáadtuk a többi alapanyagot, villával addig nyomkodjuk, amíg homogén krémet nem kapunk.
Felhasználása:
- ugyanaz, mint a klasszikus változat
Lentebb találsz még ötleteket a tojáskrém különböző ízesítésére is!
TOJÁSKRÉM VARIÁCIÓK
Ahogy már említettem ez az alap recept sok féle módon variálható.
Miket adhatsz hozzá?
- a már említett avokádót
- fűszereket: kurkumát, curry port, őrölt piros paprikát, füstölt őrölt piros paprikát, római köményt, indiai fűszerkeveréket, szárított zöldfűszereket
- friss zöldfűszereket: snidlinget, zöldhagymát, kakukkfüvet, medvehagymát, rozmaringot, bazsalikomot
- valamilyen apróra vágott sonkát, kolbászt
- összekeverheted főtt babbal, csicseriborsóval és ezekkel együtt pépesítheted
ÍZKOMBINÁCIÓK
- tojás - kurkuma - kapribogyó
- tojás - római kömény - aszalt paradicsom - olajbogyó
- tojás - snidling - sonka
- tojás - kapor - füstölt lazac
- tojás - bazsalikom pesztó - fenyőmag, parmezán
- tojás - csicseriborsó - cayenne bors - szezámmagpaszta (tahini)
- tojás - füstölt piros paprika - kolbász darabkák
Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz