A szójaszószban pácolt tojást nagyon szeretem, mert a szósz sóssága enyhén megjelenik a tojásban, és a többi aroma is finoman átjárja a főtt tojás fehérjét. Salátákra, levesekbe ideális. Ennél a receptnél spirálózóval készített zöldségekre került. 

 


SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT FŐTT TOJÁS


Hozzávalók 4 személy részére:

  • 8 tojás
  • 1 csésze világos szójaszósz
  • 1 csésze víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 cukkini
  • 2 répa
  • 3 evőkanál olíva olaj

Elkészítése:

  1. Tökéletes főtt tojás receptje (fehérje kemény, de a sárgája éppen megfőtt, enyhén lágy) - A tojásokat hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számítva 5-8 percig főzzük (5 percnél lágyabb a belseje, 8 percnél keményebb), majd leöntjük a forró vizet és jeges, hideg vízben hagyjuk kihűlni.
  2. A szójaszósz páchoz a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a megpucolt és felszeletelt fokhagymát egy kisebb lábasban felforraljuk.
  3. A tojásokat megpucoljuk és egy magasfalú edénybe helyezzük őket. Leöntjük a forró szójás páccal, hagyjuk kihűlni majd hűtőben  2-3 órán át pácoljuk. Akár egy éjszakán át is pácolhatjuk.
  4. A zöldségeket megmossuk, a répát meghámozzuk. Mindkettőt julienre szeleteljük, vagy reszelővel lereszeljük. A legjobb, ha van zöldség spirálozónk és friss zöldségspagettit tudunk készíteni. A zöldségeket meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk őrölt chlivel, ha szeretjük a csípőset.  A kettévágott tojásokkal tálaljuk.
(A recept A mi Otthonunk 2016. márciusi számában jelent meg)

Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig. 

tojásfőzési idők

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :