Szójaszószban pácolt főtt tojás – tökéletes főtt tojás recepttel
A szójaszószban pácolt tojást nagyon szeretem, mert a szósz sóssága enyhén megjelenik a tojásban, és a többi aroma is finoman átjárja a főtt tojás fehérjét. Salátákra, levesekbe ideális. Ennél a receptnél spirálózóval készített zöldségekre került.
SZÓJASZÓSZBAN PÁCOLT FŐTT TOJÁS
Hozzávalók 4 személy részére:
- 8 tojás
- 1 csésze világos szójaszósz
- 1 csésze víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 cukkini
- 2 répa
- 3 evőkanál olíva olaj
Elkészítése:
- Tökéletes főtt tojás receptje (fehérje kemény, de a sárgája éppen megfőtt, enyhén lágy) - A tojásokat hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számítva 5-8 percig főzzük (5 percnél lágyabb a belseje, 8 percnél keményebb), majd leöntjük a forró vizet és jeges, hideg vízben hagyjuk kihűlni.
- A szójaszósz páchoz a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a megpucolt és felszeletelt fokhagymát egy kisebb lábasban felforraljuk.
- A tojásokat megpucoljuk és egy magasfalú edénybe helyezzük őket. Leöntjük a forró szójás páccal, hagyjuk kihűlni majd hűtőben 2-3 órán át pácoljuk. Akár egy éjszakán át is pácolhatjuk.
- A zöldségeket megmossuk, a répát meghámozzuk. Mindkettőt julienre szeleteljük, vagy reszelővel lereszeljük. A legjobb, ha van zöldség spirálozónk és friss zöldségspagettit tudunk készíteni. A zöldségeket meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk őrölt chlivel, ha szeretjük a csípőset. A kettévágott tojásokkal tálaljuk.
(A recept A mi Otthonunk 2016. márciusi számában jelent meg)
Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz