kicsi-8406
kicsi-8388

SÜLT LAZAC SZÓJASZÓSZOS QUINOÁVAL

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 60 dkg bőrös lazacfilé
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 25 dkg quinoa
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál lime lé
  • 3-4 evőkanál aprított snidling

Elkészítése: 

  1. A lazacfilét négy egyforma részre vágjuk és papírtörlővel mindekét oldalukat szárazra töröljük.
  2. A quinoa-t enyhén sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  3. A szójaszószt, a lime levet éS az olajat összekeverjük és a quinoa-ra öntjük. Az egészet jól összeforgatjuk és megszórjuk a snidlinggel.
  4. A halat serpenyőben kevés olajon megsütjük. A bőrös felével kezdünk, magasabb hőfokon 5-10 perc után megfordítjuk a halat, sózzuk és további 5 percig sütjük.
  5. Tálalásnál a serpenyőben megmaradt szafttal meglocsoljuk a halat, nagy szemű sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk és a quinoa-val tálaljuk.

Tipp:

  • a quinoához adhatunk apróra vágott újhagymát, petrezselymet, uborkát, paradicsomot is.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :