Sült lazac szójaszószos quinoával


SÜLT LAZAC SZÓJASZÓSZOS QUINOÁVAL
Hozzávalók 4 személy részére:
- 60 dkg bőrös lazacfilé
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 evőkanál olaj
- 25 dkg quinoa
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál lime lé
- 3-4 evőkanál aprított snidling
Elkészítése:
- A lazacfilét négy egyforma részre vágjuk és papírtörlővel mindekét oldalukat szárazra töröljük.
- A quinoa-t enyhén sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
- A szójaszószt, a lime levet éS az olajat összekeverjük és a quinoa-ra öntjük. Az egészet jól összeforgatjuk és megszórjuk a snidlinggel.
- A halat serpenyőben kevés olajon megsütjük. A bőrös felével kezdünk, magasabb hőfokon 5-10 perc után megfordítjuk a halat, sózzuk és további 5 percig sütjük.
- Tálalásnál a serpenyőben megmaradt szafttal meglocsoljuk a halat, nagy szemű sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk és a quinoa-val tálaljuk.
Tipp:
- a quinoához adhatunk apróra vágott újhagymát, petrezselymet, uborkát, paradicsomot is.
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz