Sült camambert gyümölcsökkel
Ez a camambert igazi ínyencség. Annak fog ízleni, aki szereti a rántott camambert vörösáfonyával, szereti a sós-édes ízek keverékét.
Sült camambert gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 főre :
- 4 db kerek 125 gr-os camambert sajt
- 200 g eper (friss, télen fagyasztott)
- 1 evőkanál cukor
- fél kávéskanál só
- dió és áfonya a tálaláshoz
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Az epret mossuk meg, szedjük le a szárát, vágjuk ketté. A gyümölcsöket tegyük egy lábasba a vukorral, sóval és főzzük 10-15 percig. Ezalatt tegyük a sütőbe a camambert sajtokat és süssük 10-15 percig.
A tálalásnál a sajtot tegyük tányérra, öntsünk rá egy kis lekvárt, szórjuk meg dióval, áfonyával, frissen őrölt borssal.