rózsavízes sütemény
kicsi-3500

Szereted az édes reggeliket és a különleges ízeket? Ez a kevés munkát igénylő sütemény tökéletes választás ez esetben számodra. Tálalhatod egy ráérős vasárnapi brunch alkotóelemeként, de akár hétköznap is megsütheted egyik este, hogy másnap reggel szinte nulla időbefektetéssel falatozhass belőle.


A rózsavíz finom parfümös aromát ad a süteménynek, ami kiválóan párosítható a kora nyári bogyós gyümölcsökkel, málnával, eperrel. Akár frissen, akár gyümölcsraguként tálalhatod mellé.


A liszt 50-70%-ban kicserélhető teljeskiőrlésű lisztre vagy zablisztre, a cukor pedig bármilyen alternatív édesítőszerre, így akár diéták esetében is fogyasztható.

RÓZSAVIZES SÜTEMÉNY

Hozzávalók egy kb 12x25 cm-es formához: 

  • 400 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 200 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 3 tojás
  • 300 ml tejszín
  • 2-3 teáskanál rózsavíz

Elkészítése: 

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A száraz alapanyagokat összekeverjük.
  3. Egy másik tálba habosra keverjük a tojást a puha vajjal, majd felváltva 2-2 részletben hozzáadjuk a folyadékot (tejszín és rózsavíz) és a száraz hozzávalókat. Minden adagolásnál kb 5-10 másodpercig keverjük robotgéppel a tésztát. Fontos, hogy a tészta homogén legyen és ne keverjük túl.
  4. A masszát kivajazott formába töltjük (ha szilikon formát használunk nem kell kivajazni) és az előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta, ha igen, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Felhasználása:

  • megszórhatjuk porcukorral
  • tálalhatjuk friss gyümölcsökkel
  • tálalhatjuk frissen készül gyümölcsszósszal (ehhez a feldarabolt, megtisztított gyümölcsöt ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és egy nagyon pici vízzel összefőzzük egy lábasban)
  • kiváló piknikezéshez
  • szuper tízórai vagy uzsonna

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Még több édesség