Rózsavizes reggeli sütemény


Szereted az édes reggeliket és a különleges ízeket? Ez a kevés munkát igénylő sütemény tökéletes választás ez esetben számodra. Tálalhatod egy ráérős vasárnapi brunch alkotóelemeként, de akár hétköznap is megsütheted egyik este, hogy másnap reggel szinte nulla időbefektetéssel falatozhass belőle.
A rózsavíz finom parfümös aromát ad a süteménynek, ami kiválóan párosítható a kora nyári bogyós gyümölcsökkel, málnával, eperrel. Akár frissen, akár gyümölcsraguként tálalhatod mellé.
A liszt 50-70%-ban kicserélhető teljeskiőrlésű lisztre vagy zablisztre, a cukor pedig bármilyen alternatív édesítőszerre, így akár diéták esetében is fogyasztható.
RÓZSAVIZES SÜTEMÉNY
Hozzávalók egy kb 12x25 cm-es formához:
- 400 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 200 g puha vaj
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 300 ml tejszín
- 2-3 teáskanál rózsavíz
Elkészítése:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A száraz alapanyagokat összekeverjük.
- Egy másik tálba habosra keverjük a tojást a puha vajjal, majd felváltva 2-2 részletben hozzáadjuk a folyadékot (tejszín és rózsavíz) és a száraz hozzávalókat. Minden adagolásnál kb 5-10 másodpercig keverjük robotgéppel a tésztát. Fontos, hogy a tészta homogén legyen és ne keverjük túl.
- A masszát kivajazott formába töltjük (ha szilikon formát használunk nem kell kivajazni) és az előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta, ha igen, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Felhasználása:
- megszórhatjuk porcukorral
- tálalhatjuk friss gyümölcsökkel
- tálalhatjuk frissen készül gyümölcsszósszal (ehhez a feldarabolt, megtisztított gyümölcsöt ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és egy nagyon pici vízzel összefőzzük egy lábasban)
- kiváló piknikezéshez
- szuper tízórai vagy uzsonna
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz
Még több édesség
- 1
- 2
- 3
- …
- 5
- Következő »