Reggeli szokások nyomában

A reggeli számomra egy fontos pillanata a napnak. Az, ahogy a reggel indul meghatározza a nap hátralévő részét.  Mindig is érdekelt, vajon az emberek hogy indítják a reggelüket, vajon mit reggeliznek? Emlékszem gyerekkoromban a közös reggelik mindennaposak voltak otthon. Anyukám gondoskodott róla, hogy véletlenül se maradjon ki a reggeli szendvics, ami ellátott energiával a következő étkezésig. A főiskola alatt egy kicsit eltévelyedtem ebben a témában, de utána észbe kaptam újra visszatértem a reggelizéshez. Nem is az étel miatt, hanem leginkább a reggeli 10-15 perc miatt, amit ilyenkor együtt tölttünk. 

Amikor a tanfolyam kialakítási fázisában voltam, egy dolog, amiben az első pillanattól fogva biztos voltam, hogy reggelikről lesz szó benne. Addig-addig alakítgattam a dolgot, hogy ez a téma egy egészen különálló egységet kapott. (lehet is rá jelentkezni már).  Egyszerűen annyira sok reggeli típus van, hogy nem tudtam választani mit hagyjak benne vagy mit vegyek ki, így inkább önálló tanfolyammá avanzsáltam.

Ahhoz, hogy az igényeknek megfelelő felhasználóbarát anyagot írjak szükségem volt némi útmutatásra. Természetesen az elmúlt 8 év blogolása és a hozzám érkező kérdések alapján volt már kellően sok információm arra vonatkozóan mit szerettek, de biztosra akartam menni. Éppen ezért elkészítettem egy nagyon rövid kérdőívet, amire elképesztően sok visszajelzés érkezett.

Szeretnék megosztani Veletek néhány érdekességet, hátha érdekel Benneteket, hogyan is reggeliznek az én drága olvasóim! 🙂

1/ Öröm és boldogság, szinte majdnem mindenki reggelizik! 

Ami számomra az egyik legérdekesebb volt és örülök az eredménynek, hogy a válaszadók csak nagyon kis hányada, csupán 4% nem reggelizik.

2/ A reggeli fajtáját illetően egyértelműen kirajzolódott, hogy a TOP 3 reggeli étel:

  • a szendvics
  • a zabkása
  • és a tojásos ételek.

Szinte pontosan ugyanannyi szavazatot kapott ez a három típus.

3/ A péksüti láz alábbhagyott…

Ami meglepett, hogy a péksütemény a lista végén kullog, alig szavaztak rá néhányan.

A többi kérdés inkább arra vonatkozott, hogy milyen anyagokat látnátok szívesen. Erre most nem térek ki, mivel ez inkább nekem érdekes és nem nektek 🙂 Élveztem ezt a kis felmérést, tanulságos és hasznos volt. Ráadásul nemrég találtam egy nemzetközi weboldalt (Typeform) , ahol színes-szagos, hiperszuper kreatív és interaktív kérdőíveket lehet készíteni pillatok alatt. Minden nap tanulok valamit, ez a szép ebben a „szakmában” !

Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz a több száz fős privát listámhoz, hogy ne maradj le semmiről!