Rántott tojássárgája

 

Egy nagyon különleges finomságot mutatok most Neked, ami kiváló lehet valamilyen saláta mellé vagy főzelék feltétjének. Ez pedig nem más, mint a rántott tojássárgája. Nézzük is meg, hogyan lehet kirántani ezt a nagyon kényes alapanyagot! 

Ehhez az ételhez is szuvidálóra van szükségünk. Ez tudja ugyanis úgy elkészíteni a tojást, hogy a belsejét könnyen szét tudjuk választani a fehérjétől lágy, de nem folyós állapotban.


RÁNTOTT TOJÁS SÁRGÁJA


A tojásokat a korábbi posztomban leírt módon készítjük el  (ha még nem olvastad mindenképpen ajánlom) => tehát 63 fokon egy órán keresztül „főzzük” a szuvidáló gépben. Ezt követően kiöntjük egy tálkába az elkészült légytojásokat és kihalásszuk óvatosan a sárgáját. Beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban egy perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen és csak annyi ideig süssük, amíg a morzsa aranybarna lesz.  Forrón tálaljuk.

(megjegyzés: a posztot a Sousvide Hungary részben szponzorálta: a gépet megkaptam, de a posztokért más anyagi haszon nem ér. A véleményem mint mindig a sajátom és saját, önálló, hosszas tapasztalaton alapszik. )