Rántott tojássárgája
Egy nagyon különleges finomságot mutatok most Neked, ami kiváló lehet valamilyen saláta mellé vagy főzelék feltétjének. Ez pedig nem más, mint a rántott tojássárgája. Nézzük is meg, hogyan lehet kirántani ezt a nagyon kényes alapanyagot!
Ehhez az ételhez is szuvidálóra van szükségünk. Ez tudja ugyanis úgy elkészíteni a tojást, hogy a belsejét könnyen szét tudjuk választani a fehérjétől lágy, de nem folyós állapotban.
RÁNTOTT TOJÁS SÁRGÁJA
A tojásokat a korábbi posztomban leírt módon készítjük el (ha még nem olvastad mindenképpen ajánlom) => tehát 63 fokon egy órán keresztül „főzzük” a szuvidáló gépben. Ezt követően kiöntjük egy tálkába az elkészült légytojásokat és kihalásszuk óvatosan a sárgáját. Beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban egy perc alatt megsütjük. Nagyon fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen és csak annyi ideig süssük, amíg a morzsa aranybarna lesz. Forrón tálaljuk.