Ilyen, amikor a zserbó ízvilág palacsinta testet ölt!

blog_hu_cimkep-0639.jpg

 

Megjelent az októberi Nők Lapja Konyha magazin, melyben találtok tőlem egy heti menüt és jó néhány édes és sós palacsinta receptet. Az egyik édes variációt meg is mutatom kedvcsinálónak. Ez egy zserbó ízvilággal rendelkező rakott palacsinta, ami akár tortaként is funkcionálhat. Palacsinta kedvelő gyerekeknek szülinapi tortának is ideális megoldás lehet.  A rakott palacsinták töltelékét lehet kedvünk szerint variálni. Nagyon finom például, ha kakaó helyett mogyorókrémmel kenjük meg a lapokat. A dió és a lekvár helyett használhatunk kókuszreszeléket is. 


Zserbós palacsintatorta


Hozzávalók a palacsintához:

  • 80 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 6 dl tej
  • 6 dl víz
  • olaj a sütéshez
  • 1 zacskó sütőpor

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 50 g kakaópor
  • 50 g porcukor
  • 2-3 dl sárgabaracklekvár
  • 15 dkg étcsokoládé
  • Dekoráláshoz egész dió szemek

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat összekeverjük, hozzáadjuk a folyadék felét és az összes lisztet, a sütőport majd az egészet csomómentesre keverjük.
  2. Ezután adagoljuk hozzá a többi folyadékot és addig keverjük, amíg homogén, tejszínnél picit sűrűbb masszát nem kapunk. A palacsintákat megolajozott palacsinta sütőben megsütjük.
  3. A kakaóport összekeverjük a porcukorral.
  4. A torta összeállításához lerakunk egy palacsintát, megkenjük lekvárral, ráhelyezünk egy másik palacsintát, megkenjük cukrozott kakaóporral, ráhelyezünk egy harmadik palacsintát, megszórjuk darált dióval. Így járunk el, amíg el nem fog az összes palacsintánk.
  5. Ekkor az étcsokoládét mikróban vagy vízgőz felett felmelegítjük és ráöntjük a tortára. Dióval dekoráljuk. Azonnal tálaljuk.

montazs_bloghu1.jpg

A recept és a fotó a Central Média tulajdonát is képezi! Felhasználása jogi következményeket von maga után.