Piros bogyós gyümölcsleves – Nők Lapja Konyha
Igazi hűsítő gyümölcsleves a forró napokra! Még kapható a Nők Lapja Konyha július-augusztusi dupla lapszáma, amelyben ezen kívül további három hideg gyümölcslevest, heti menüt és hűsítő zöldségleveseket is találsz tőlem.
Piros bogyós gyümölcsleves pirított kalácskockákkal
Hozzávalók 4 személy részére:
- 60 dkg vegyes piros gyümölcs (málna, szeder, eper, áfonya, ribizli)
- 4 evőkanál cukor
- 1 rúd vanília
- 1 rúd fahéj
- 6 dl víz
- 2 dl tejszín
- 4 szelet kalács
Elkészítése:
- A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges eltávolítjuk a szárakat.
- A vanília rudat hosszában kettévágjuk.
- A gyümölcsöket egy lábasban a vízzel, a cukorral, a fűszerekkel együtt 15-20 percig főzzük.
- Levesszük a tűzről. A tejszínt egy tálba öntjük és egy szedőkanálnyi levest szedünk hozzá. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a többi leveshez.
- Összekeverjük, ha szükséges még ízesítjük a levest és miután szobahőmérsékletűre hűlt berakjuk a hűtőbe.
- Tálaláskor a kalácsokat kenyérpirítóban megpirítjuk és felkockázzuk. A jéghideg levest kaláccsal megszórva tálaljuk.
Ezeket is megtalálod a magazinban:
Ha szeretnél kreatívan főzni, érzésből, akkor nézz meg az alap főzőtanfolyamom, a reggeli főzőtanfolyamom vagy iratkozz fel a heti levelemre. Facebookon és Instagramon is várlak szeretettel.