Piros bogyós gyümölcsleves – Nők Lapja Konyha

Igazi hűsítő gyümölcsleves a forró napokra! Még kapható a Nők Lapja Konyha július-augusztusi dupla lapszáma, amelyben ezen kívül további három hideg gyümölcslevest, heti menüt és hűsítő zöldségleveseket is találsz tőlem. 


Piros bogyós gyümölcsleves pirított kalácskockákkal


Hozzávalók 4 személy részére:

  • 60 dkg vegyes piros gyümölcs (málna, szeder, eper, áfonya, ribizli)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 rúd fahéj
  • 6 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 4 szelet kalács

Elkészítése:

  1. A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges eltávolítjuk a szárakat.
  2. A vanília rudat hosszában kettévágjuk.
  3. A gyümölcsöket egy lábasban a vízzel, a cukorral, a fűszerekkel együtt 15-20 percig főzzük.
  4. Levesszük a tűzről. A tejszínt egy tálba öntjük és egy szedőkanálnyi levest szedünk hozzá. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a többi leveshez.
  5. Összekeverjük, ha szükséges még ízesítjük a levest és miután szobahőmérsékletűre hűlt berakjuk a hűtőbe.
  6. Tálaláskor a kalácsokat kenyérpirítóban megpirítjuk és felkockázzuk. A jéghideg levest kaláccsal megszórva tálaljuk.

Ezeket is megtalálod a magazinban: 

Ha szeretnél kreatívan főzni, érzésből, akkor nézz meg az alap főzőtanfolyamom, a reggeli főzőtanfolyamom vagy iratkozz fel a heti levelemre.  Facebookon és Instagramon is várlak szeretettel.