Pirított, sózott, fűszeres mandula
A tárolására ügyelni kell, mivel könnyen megavasodik, ezért érdemes hűvös, száraz helyen, hűtőben, légmentesen tárolni, esetleg le is lehet fagyasztani, bár ezt én kevésbé tartom jó módszernek. Én a diót is hűtőben tartom és nekem nagyon bevált ez a módszer. Az egyik zöldséges fiók tele van magokkal (dió, mandula, mák, tökmagliszt).
Ezt a rágcsálnivalót elsőként A Mi Otthonunkba készítettem, az ihletet pedig marokkói utunk adta. Ott rengeteg mandulát kapni és szeretik sósan, fűszeresen árulni. Enyhén megpirítják a sóban megforgatott mandulákat, ezáltal teljesen más ízvilággal rendelkezik, mintha simán megszórnánk sóval, a só ugyanis kicsit megolvad a sütés során. Isteni! Ezt lehet kombinálni egyéb fűszerekkel, citromhéjjal, narancshéjjal, római köménnyel, chilivel, rozmaringgal.
Ideális lehet sajt tálakra, szilveszterre parti rágcsának, de karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy szép zacskóba csomagolva.
Nem kell hozzá feltétlenül blansírozni a mandulát, tökéletes a barna héjjal rendelkező is, sőt Marokkóban csak olyat árultak.
Fűszeres pirított mandula
Hozzávalók:
- 500 gr tisztított mandula
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 teáskanák garam masala fűszerkeverék, de lehet reszelt citrom héj, vagy más fűszerkeverék is, esetleg chili
Elkészítése:
- Egy magas falú lábasban az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a mandulát és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett, amíg szép barna nem lesz mindenhol.
- Sózzuk meg és szórjuk rá a fűszert vagy a reszelt citrom héjat.
- Hagyjuk kihűlni mielőtt tálaljuk.
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz
Én is mandulás vagyok 😉 Szép ünnepet kívánok!