kicsi-9237
kicsi-9240

A portobello gomba tökéletes választás grillezéshez, vega hamburgernek és töltött gombának. Ebben a receptben egy olaszos ízvilágú töltött gombát mutatok, amiben a paradicsom, a bazsalikom és a mozzarella összhangja adja meg az ízeket.

Szponzorált tartalom: a gombát a recepthez a Chefgomba biztosította!

töltött gomba

PARADICSOMOS, MOZZARELLÁS, BAZSALIKOMOS TÖLTÖTT GOMBA

Hozzávalók 2 személy részére: 

  • 50 dkg portobello gomba
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 8-10 aszalt paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • bazsalikom levelek
  • olívaolaj

Elkészítése: 

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A gombát megmossuk, a szárát eltávolítjuk.
  3. A gombafejeket megsózzuk,majd egy tepsire helyezzük.
  4. Az aszalt paradicsomot feldaraboljuk és eloszlatjuk a gombákban.
  5. Belehelyezzük a megmosott koktélparadicsomokat és ráhelyezünk néhány bazsalikom levelet.
  6. A sajtot felszeleteljük és a gombára tesszük.
  7. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  8. Tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal.

Tipp:

  • ha nincs mozzarella sajt, akkor használhatunk gouda, ementáli vagy trappista sajtot is
  • ha nem kapunk portobello-t, akkor elkészíthetjük nagy méretű fehér csiperke gombából is

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :