Klasszikus paradicsom leves

paradicsom leves
paradicsom leves

Ki ne emlékezne a menzás paradicsomlevesekre? Bevallom nekem a kedvencem volt a sulis menzán a betűtésztával tálalt édeskés ízvilágú étel. Vannak ételek, amit ezeken a helyeken jól főztek és ez a leves azok közé tartozott. Azóta is vágyom néha rá.

Amikor főiskolás voltam többször vettem zacskós instant leveseket, mert azt gondoltam azzal időt spórolok, illetve úgy véltem én nem tudok finomat főzni anélkül. Az egyik kedvencem az instant paradicsom leves volt, amit csak felöntöttem vízzel és már ihattam is. Nem gondoltam akkoriban bele, hogy mennyi nem természetes vagy módosított anyagot viszek a szervezetembe. A gyors sikerre vágytam és meg is kaptam az illúziót.

Amikor több, mint 10 éve rájöttem, hogy nem etethetem majd a gyerekem zacskós ételekkel, akkor az első ételek egyike, amit megtanultam elkészíteni, az a paradicsom leves volt. Anyukámtól korábban magamba szívtam sok alap tudást, ő mindig finomakat főzött, természetes alapanyagokból, így gyorsan átálltam az egészségtudatosabb főzésre.

Most megmutatom Neked is, hogyan készítheted el a paradicsomlevest elképesztően kevés munkával, csupa természetes alapanyagból.

Ha pedig még több finomságot főznél, akkor ajánlom, hogy töltsd le a 15 receptet tartalmazó Instant ételek természetesen e-book-mat, teljesen ingyen.

Azért alkottam meg ezt az anyagot, mert a küldetésem, hogy ha Magyarországon az emberek egészségtudatosabbak legyenek és sok instant étel közel ugyanannyi idő alatt elkészíthető, mint az instant változat. A különbség azonban ízekben mérhető! 🙂


Következzen a paradicsom leves recept:


Paradicsom leves

Gluténmentes, tejmentes, vegán – kezdőknek is ajánlott
Előkészítés: 5 minutes
Sütés / Főzés: 15 minutes
Teljes elkészítési idő: 20 minutes
Ételtípus: Előétel, Leves
Diéta / Ország: Magyar
Kulcsszavak: mediterrán paradicsom leves, menzás paradicsom leves, paradicsom, paradicsom leves
Mennyiség: 4

Szükséges eszközök:

  • 1 lábas ( kb. 3 literes)
  • 1 kanál
  • 1 fakanál

Hozzávalók:

  • 8 dl passzírozott paradicsom
  • 2 dl víz (ha lehet szűrt víz )
  • 3-4 csipet (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt piros paprika

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy 2-3 literes lábasba öntjük és közepes hőfokon fedő alatt 15 perc alatt összefőzzük.

HOGYAN VARIÁLJAM? – FŐZZ ÉRZÉSBŐL TIPPEK, TRÜKKÖK

  • Ha mediterrán ízvilágra vágyunk, akkor a paradicsomlevesbe tegyünk 1-1 teáskanál bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet  és csak 1 csipet cukrot tegyünk hozzá.  (A cukor kiegyensúlyozza az ízeket, elveszi a paradicsom erős savasságát.)
  • A levesbe főzhetünk zöldségeket is, kockázott répát, zellerszárat, petrezselyemgyökeret. A mediterrán fűszerezést ez esetben se hagyjuk ki.  Ha ezt a levest készíted, akkor a zöldségeket és a fűszereket 30 percig a paradicsomos lében. 
  • A tányér aljába reszeljünk trappista sajtot vagy parmezánt és arra szedjük rá a forró levest a zöldségekkel együtt. A forró leves megolvasztja a sajtot. Mennyei lesz. 
  • A levest tálalhatjuk hidegen is. 
Tetszett a recept? Említs meg @etelerzes_fozzerzesbol vagy használd az #ételérzés hashtaget!

Cookies - Süti kezelés

Kérlek fogadd el, hogy az oldalon a jobb felhasználói élmény érdekében használunk sütiket. Természetesen, ha ezt nem szeretnéd, akkor elutasíthatod ezt és így is tovább nézelődhetsz az oldalon. Kérlek kattints valamelyik gombra!