Minőségi ajándékötletek a Pannonhalmi Apátság termékei közül

Lassan közeleg a Karácsony. Ha nehéz az ajándékozás, akkor mutatok ár terméket, amivel biztosan nem lövünk mellé. Szeretem a minőségi termékeket lés igyekszem magyar gyártóktól válogatni akkor is, amikor másnak ajándékozom. A Pannonhalmi Apátsághoz van egy kis kötődésünk az elmúlt évek közös munkái miatt, ezért elég jól ismerem a termékeiket, sőt gyakran használom is őket. Sokszor szerzek örömet az Ő termékeikkel másoknak is, legyen akár szülinap, névnap, vagy jelen esetben akár Karácsony. 


BENEDICTINUS PANNONHALMI APÁTsÁGI TERMÉKEK 


Megmutatom melyek a kedvenceim tőlük: 

 

1/ Benedictinus borecet válogatás – 1.900 HUF 

A Főapátság szerzeteseinek étkezésében fontos szerepet játszottak az ecetek, amelyet a saját gyógynövénykertjükben nevelt növényeikkel ízesítettek, készítettek. Ezt a régi hagyományt ma a modern technológiával ötvözték és elkészítették az ősi receptek alapján a jelenleg kapható boreceteiket. Minden ecet biológiai erjesztésű.  A hétfűszerest én is rendszeresen használom, igen változatosan alkalmazható.

2/ Gyógynövénylikőr, 0,2dl – 3.250 HUF 

A likőr az Apátság és az Agárdi Pálinkafőzde közös együttműködéséből született. A kolostori gyógynövénykertben termesztett növényekből készül több száz éves apátsági recept alapján, Agárdi Pálinka alappal. Ez a likőr 15 féle gyógynövénykivonatot tartalmaz. Mi nagyon szeretjük.

3/ Meggylikőr, 0,2dl – 3.250 HUF 

Nekem ez a személyes kedvencem az apátsági termékek közül.  Agárdi cigánymeggypálinka alappal készül, ehhez kerül hozzá a bencés cigánymeggy. Nincs benne mesterséges aroma vagy színanyag. Isteni.

4. / Levendulás kézkrém – 1,990 HUF 

Elég sok kézkrémet kipróbáltam már, de ez eddig a favoritom. az illata elképesztően finom, levendulás. Zólyomi Zsolt magyar parfümőr alkotta az illatát. A krémben az a zseniális, hogy miután bekrémezem vele a kezem nem lesz olajos, rögtön finom, puha tapintású.

5./ Gyógynövénykrém – 890 HUF 

Ez a gyógynövénykrém segít begyógyítani a sebeket és fejfájás esetén is kiváló segítséget nyújt. 17 fajta gyógynövény hatóanyagát tartalmazza.