Pálinkás Norbert – 100% Disznó

 

Voltatok már igazi vidéki disznóvágáson? Emlékszem nálunk a családban apukám szüleinél minden évben volt legalább egy alkalommal. Gyerekként nagyon nem bírtam, de így utólag visszagondolva jó emlékek jelennek meg a fejemben. Emlékszem a kolbászhús gyúrására, a töltésre, mert ezekben volt, hogy én is részt vettem. A számban érzem a káposztás hús ízét, ami szokásos ebédmenü volt az ilyen alkalmakon. A hagymás vér akkortájt nem hozott lázba, ma már annál inkább. A gyerekkori tapasztaltok után az elmúlt jó pár évben ezek az alkalmak elmaradtak és már idejét sem tudom mikor volt utoljára a családban disznóvágás. 

Aki még sosem vett részt ilyenen, az ma már több helyen is kipróbálhatja, ugyanis egyes vidéki panziók rendszeresen szerveznek ilyen alkalmakat. Ha azonban maradunk a vizuális tapasztalásnál, akkor Pálinkás Norbert 100% disznó című könyve tökéletes olvasmánynak bizonyul ehhez.


Pálinkás Norbert: 100% Disznó


Amikor megláttam a könyvesboltban rögtön feltűnt az egyedi borító és a megmosolyogtató címlap. Szerintem nagyon egyedi lett 🙂 Tami szerint konnektor van a könyvbe építve. Nos, hát kinek mi jut észébe 🙂 Mindenesetre szerintem nagyon jó, elég jól rögzül 🙂

Maga a könyv is érdekes. A disznóvágást veszi végig, lépésről lépésre olvasmányos sztorikkal fűszerezve. Közben pedig megtanuljuk és megismerjük a disznó egyes részeit és azt, mit is kezdhetünk az adott húsdarabbal, ha véletlenül a kezünk ügyébe akad. Hagyományos és egyben újszerű ételek receptjeit vonultatja fel szép képekkel megtűzdelve. Nem csak ételfotók vannak a könyvben, hanem a disznóvágás hangulatát átadó életképek is.

És igen, majdnem elfelejtkeztem, cuki grafikák is szerepelnek a könyvben égbeszállt kis-disznókról… Tami rögtön azokra csapott le 🙂

Húsimádóknak való könyv, tele minden ebből származó jóval.

A Geopen Kiadó adta ki.

6.990 HUF és ITT rendelhető. 


 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .