A narancs ereje

Valamelyik nap sétáltunk Tamival Budapesten, megnéztük a fényeket, amit Ő is, és én is imádunk. Közös vonás, valamiben rám is hasonlítson 🙂 elmentünk egy hajléktalan mellett, aki a körülményihez képest egész jó állapotban volt, értsd ezalatt, hogy nem volt ittas. Miután elmentünk mellette egyszerűen elfogott egy belső kényszer, érzés…épp a Macarooon üzletből jöttünk, megpakolva macaronokkal, amikről eleve azt gondolom, hogy luxus pénzkidobás, mert úgysem olyan, amilyennek lennie kell, de Tami nagyon szereti, így néha-néha veszünk pár darabot. Azt éreztem, nem tehetem meg, hogy elmegyek mellette, ha megtehettem, hogy macaront veszek, akkor azt is megtehetem,  hogy segítek neki. A pénzzel azonban azt csinál, amit akar, abból nem biztos, hogy ételt vesz magának. Ráadásul nemrég hallottam egy műsorban a koldusmaffiáról, jobb nem pénzt adni gondoltam.

Bementünk Tamival egy közelben lévő étterembe és vettünk neki két nagy pizza szeletet, majd odavittük neki. Legnagyobb meglepetésemre, ugyan megköszönte, de nem örült kifejezettem, mormogott valamit, hogy sok a sava, meg ilyesmi, de én akkor már dúltam fúltam magamban… ha nincs otthona, ha nem tud mit enni, akkor egy sonkával megrakott pizza szelet legyen már jó étel….tény, nem ismerem a hátterét, nem tudhatom, hogy volt-e valami betegsége, nem tudhatom, lehet, hogy nem tudta hogy kezelje a történetet… sok ismeretlenes az egyenlet, de akkor nagyon rosszul érintett a dolog.

Mindez pillanatok alatt zajlott le a fejemben…közben odajött hozzám egy fiatalember, kezében szorongatott egy receptet, hogy ki akarja váltani, de mondtam, ne haragudjon „mindenkinek nem segíthetek”. Megértette, elmentünk mellette… jött utánunk, megelőzött minket, közben pedig csak annyit mondott: ” nekem amit láttam már elég volt. Megerősített abban, hogy vannak még csodák, maga egy angyal, a jézuska ajándéka. ” Vagy valami ilyesmit. Egy pillanat alatt megértettem, sokszor a hála nem attól jön, akitől várjuk, de minden cselekedetünknek meg van az ereje és a hatása. Az pedig, amit kifelé, a gyerekünk felé közvetítünk mindennél fontosabb, az,  amit lát, az lesz a jövője és a világ jövőjének a része.

Ehhez kapcsolódik a következő trailer. Egy amerikai csapat készítette, akiket Miki jól ismer, dolgozott is velük tavaly nyáron. Egy 9 éves kislány csodálatos hozzáállása egy problémához, a modern kori rabszolgasághoz.


#standwithme The Official Trailer. from stillmotion on Vimeo.

A film után pedig jöjjön egy narancsos linzer, ami kávé mellé is tökéletes, de akár a hétvégénket is feldobhatjuk vele.

Narancsos linzer

Hozzávalók:

 • 300 g liszt
 • 200 g vaj
 • 100 g porcukor
 • 1 tojás sárgája
 • 1 rúd vanília kikapart magja
 • narancs aroma (Lecker’s) vagy narancs reszelt héja (tipp: a Lecker’s narancsaroma igazi narancsolaj, természetes és valódi narancs ízt ad)

Elkészítése:
1. A lisztet, a porcukrot, a vaníliát és a narancsaromát vagy narancs héjat összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a tojás sárgát és a hideg vajat és jól összekeverjük.
3. Egy-két órán keresztül pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

MEGOSZTÁS

 • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
 • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “narancsos linzer” szókapcsolatot is használod.
 • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :

 • csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
 • vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .