Mogyoróvajas humusz tükörtojással
Íme egy gyors és rendhagyó humusz recept a Húsvéti ünnepekre, ha szeretnél kimozdulni a sonka-tojás párosából. Ez a humusz pillanatok alatt elkészül a tükörtojás pedig meghozza a Húsvéti hangulatot. Akár pirított sonkát is szórhatsz a tetejére, ezt már a fantáziádra bízom 🙂
Tortilla mogyorós csicseriborsókrémmel, tojással, zöldekkel
Hozzávalók 4 főre:
- 4 tortilla lap
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- koktélparadicsom, rukkola, olajbogyó
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A csicseriborsókrémhez a konzerv tartalmát a rajta lévő folyadékkal, a megpucolt fokhagymával, a mogyoróvajjal és a sóval egy turmixba öntjük és krémesre pürésítjük.
- A tortilla lapok mindkét oldalát egy serpenyőben olíva olajon enyhén megpirítjuk.
- A tükörtojáshoz a tojásokat egy forró, olajjal kikent serpenyőbe öntjük és lassú hőfokon 5 perc alatt készre sütjük.
- Az étel összeállítása során a tortilla lapokat megkenjük a csicseriborsókrémmel, megszórjuk rukkolával, koktélparadicsommal, meglocsoljuk olívaolajjal, ráhelyezzük a tükörtojást és megszórjuk frissen őrölt borssal.
(A recept eredtileg A Mi Otthonunk 2016.03-i számában jelent meg. )
Ha tetszett, amit olvastál, ha szeretnél értesülni a legújabb posztokról, eseményekről, és az exkluzív tartalomról, ami csak hírlevél feliratkozóknak szól majd, akkor csatlakozz a csoportomhoz.