Mogyoróvajas humusz tükörtojással

Print this pageShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestGoogle+

 

Íme egy gyors és rendhagyó humusz recept a Húsvéti ünnepekre, ha szeretnél kimozdulni a sonka-tojás párosából. Ez a humusz pillanatok alatt elkészül a tükörtojás pedig meghozza a Húsvéti hangulatot. Akár pirított sonkát is szórhatsz a tetejére, ezt már a fantáziádra bízom 🙂 

 


Tortilla mogyorós csicseriborsókrémmel, tojással, zöldekkel


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 tortilla lap
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • koktélparadicsom, rukkola, olajbogyó
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A csicseriborsókrémhez a konzerv tartalmát a rajta lévő folyadékkal, a megpucolt fokhagymával, a mogyoróvajjal és a sóval egy turmixba öntjük és krémesre pürésítjük.
  2. A tortilla lapok mindkét oldalát egy serpenyőben olíva olajon enyhén megpirítjuk.
  3. A tükörtojáshoz a tojásokat egy forró, olajjal kikent serpenyőbe öntjük és lassú hőfokon 5 perc alatt készre sütjük.
  4. Az étel összeállítása során a tortilla lapokat megkenjük a csicseriborsókrémmel, megszórjuk rukkolával, koktélparadicsommal, meglocsoljuk olívaolajjal, ráhelyezzük a tükörtojást és megszórjuk frissen őrölt borssal.
(A recept eredtileg A Mi Otthonunk 2016.03-i számában jelent meg. )

Ha tetszett, amit olvastál, ha szeretnél értesülni a legújabb posztokról, eseményekről, és az exkluzív tartalomról, ami csak hírlevél feliratkozóknak szól majd, akkor csatlakozz a csoportomhoz.  

Értesülj a legfrissebb hírekről, letölthető anyagokról, és kapd meg az információt, amit csak a hírlevél olvasókkal osztok meg!


Én sem szeretem a spam leveleket! Adataidat senkinek nem adjuk ki! Powered by ConvertKit
Print this pageShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestGoogle+