Mogyorókrém + Mandulakrém

Csokiimádók figyelem! Vagy inkább „nutella’ imádók? Esetleg a csíkos Milky way krémet is szeretted? Akkor ez a poszt Neked szól. Bevallom sosem voltam igazi mogyorókrém őrölt, sőt sosem voltam igazán édesség mániás, nálam a nutella sem volt sztenderd reggeli, viszont a család másik tagja él-hal érte, így ezt nem hagyhattam figyelmen kívül. Tavaly karácsonyra már készítettem egy változatot, ami, ha eltekintünk az apróbb hibáitól, nagyon finomra sikeredett. Két dolog nem volt benne tökéletes, az egyik hogy cukrozott sűrített tej kellett bele, a másik pedig az aprítóm hibája volt, nem lett elég krémes a massza, nagyobb darabok voltak benne.

Pár hete volt szerencsém kipróbálni egy Thermomixet. Első dolog, amit elkészítettem vele persze, hogy a mogyorókrém volt. Nagyjából két nap alatt elfogyott, úgyhogy ismételnem kellett. Ez alkalommal csíkossal próbálkoztam, nagyon kíváncsi voltam milyen lesz a krém mandulával. Szerintem zseniális. A két krém pedig maga a tökély. Azt hiszem nálam itt és most ez a tökéletes mogyoró és mandulakrém recept, egyszerűen imádom! Krémes, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. Kitaláltam hozzá egy kakaós kenyeret, azzal igazán különleges.

A csokis mogyorókrém receptjének az alapját a Thermomixhez járó szakácskönyv adta. Ezt alakítgattam egy kicsit és ez alapján dolgoztam ki a mandulás krémet.

Hozzávalók a mogyorókrémhez: 

  • 200 g mogyoró
  • 200 g étcsokoládé (75%, kb 45-50g ch / 100g)
  • 100 g vaj
  • 100 ml tej (100ml = 5,3g ch)

Elkészítése:
A mogyorót lisztszerűvé őröljük. A csokit felmelegítjük, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk. Az egészet a mogyoróhoz keverjük, aprítóban még egyszer átdolgozzuk.

Hozzávalók a mandulakrémhez: 

  • 200 g mandula
  • 200 g fehér csokoládé
  • 100 g vaj
  • 1 rúd vanília magja
  • 100 ml tej

Elkészítése: 
A mandulát megőröljük. A csokit felolvasztjuk, a tejet felforraljuk, a vajat megolvasztjuk. Az egészet összekeverjük, hozzá adjuk a vanília magokat és az aprítóban még egyszer átdolgozzuk.

Egy üvegbe mogyorókrémet, majd mandulakrémet halmozunk, ismét mogyorót, ismét mandulát…. szép csíkos üveget kapunk.

3 hozzászólás

  1. Erdokóstoló dátum augusztus 15, 2012 8:09 du.

    Ez nyerő lesz a gyerekeimnél (nálam is lenne, ha lehetne)

  2. Nyammm dátum augusztus 17, 2012 8:11 du.

    Próba lesz amint visszatértem:)

  3. Bella dátum január 17, 2013 4:25 du.

    Szia! Engem csak az érdekelne, hogy milyen mogyoró kell hozzá? Földi mogyoró, vagy az a fajta mogyoró, ami a piros mogyorós csokiban is van?

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .