Mire számíthatsz Tőlem 2018-ban?

 

Pár nappal ezelőtt elmeséltem nekem mit adott a 2017. Ritkán osztok meg az életemből ilyen részleteket, valamiért úgy gondoltam, hogy ez nem érdekelhet másokat. Mégis a poszt után rengeteg visszajelzést kaptam, hogy mennyire inspirált Benneteket a történetem, örömmel vettétek ezt a fajta beszámolót is.

Többen vagytok hasonló cipőben, vagy éppen kezditek bontogatni a szárnyaitokat, hogy szépen fogalmazzak 🙂 Éppen ezért és persze a tájékoztatás kedvéért is, úgy döntöttem, hogy azt is elmesélem mit tervezek erre az évre és havonta nyomon követhetitek a háttér eseményeket – mit terveztem és mi valósult meg.

Ennek az egyik célja nyilván, hogy tudjátok mire számítsatok a blog, a főzőtanfolyamok, workshopok terén, a másik pedig, hogy a sok fotó, social media megjelenés, sztori mellett picit betekintést nyújtsak a háttérben folyó dolgokra, érzésekbe. Azt tervezem, hogy havonta jelentkezem ilyen poszttal, de majd meglátjuk mit hoz az élet. Az egyik legnagyobb kihívás számomra ugyanis jelenleg az időbeosztás. Ez azért kiváltképp érdekes, mert mindig is jó voltam time management-ben, a tavalyi év mégis arról szólt, hogy próbáltam magamat utolérni több-kevesebb sikerrel, így voltak fontos dolgok, amik kimaradtak. 2018-ban igyekszem a fókuszt jó helyre tenni. 🙂 haha, meglátjuk.

Rá is térnék gyorsan a lényegre. Az ilyen jellegű posztok úgy épülnek majd fel, hogy az elején elmesélem, hogyan zajlott az előző hónapban: mi történt, mi valósult meg és mi nem, illetve mi volt a legfontosabb tapasztalatom. Ezt követően megmutatom mit tervezek a következő hónapra.

Vágjunk is bele!


2018.


Az előző írásomban összefoglaltam, hogy erre az évre melyek a fő prioritások, most egy picit kibontom, kibővítem ezt.

FŐ CÉL (tanfolyam, blog): minél több embernek segíteni abban, hogy megszeressék a főzést és kialakítsák a saját stílusukat benne

TOP 3 feladat ennek megvalósítására: 

 1. minél több szuper tartalmat kapjatok tőlem és ezzel el is érjelek Benneteket
 2. a tanfolyamok anyagait még bővebbé tegyem és még többet segítsek vele Nektek
 3. és hogy beinduljon a személyes workshop sorozatom, aminek során közelebb kerülhetünk egymáshoz

FŐ CÉL (az egészségben): hosszú távú fittség/egészség megalapozása

TOP 3 feladat ennek megvalósítására: 

 1. kivizsgálás
 2. elkezdjek normálisan, rendszeresen sportolni, nem csak időszakosan
 3. illetve, hogy “rendbe tegyem” az autoimmun pajzsmirigy alul-működésem, ami nemrég derült ki (ennek terveim szerint lesznek hozományai a tanfolyamban és a blog tartalmakban is, de még nem ígérek semmit – inzulinrezisztencia és gluténmentes témában)

Vannak más célok is, de itt most ezek a publikusak, mert ezek a legfontosabbak idén. A havi beszámolókban érintem majd a többit is.


Mit jelent, hogy a legfontosabb? Azt, hogy minden más ezt követően jön (vagyis kellene, hogy jöjjön).

Miért a legfontosabbak? Azért mert hosszú távon ezek támogatják azt, amire vágyom.

Viszont hiába ezek a legfontosabbak, mégis nehéz a fókuszt itt tartanom, ezért tűztem ki célul erre az évre ezeket. Nehéz betartani mert jelen pillanatban ezek mellett szerepelnek az egyéb tevékenységeim (fotózás, egyéb céges dolgok, tanácsadás, önfejlesztés) és a marketing,  ami engem hirdet és népszerűsíti. Elhihetitek ez utóbbi baromi nehéz és rengeteg idő. Viszont legalább érdekel a téma és nagyon szeretek ezzel (is) foglalkozni. Nemhiába, az eredeti, első végzettségem nemzetközi marketinggel kapcsolatos.

Tehát fő fókusz feladatok kitűzve!

Ha Te is éppen hasonló cipőben jársz, akkor nagyon ajánlom, hogy: 

 1. Írd össze mit szeretnél elérni az évben, majd válaszd ki a legfontosabb 3-4 célt.
 2. Ha ez meg van, akkor írd össze azt is, hogy mivel tudod elérni ezeket.
 3. Majd ezek közül válaszd ki célonként azokat a (3-5) fő feladatokat, melyek a legnagyobb hatással tudnak lenni arra, hogy elérd a célodat.

Az éves tervet nálam követi egy negyedéves és havi lebontás is.  Ajánlom Neked is, ha tervezgetsz.  A negyedévest én itt nem részletezem, végül is ez egy gasztroblog 🙂 de nyugodtan írj ha érdekel a téma. Most pedig rá térünk arra, mit várhattok tőlem januárban.


2018. JANUÁR


BLOG: 

 • szeretnék heti 3 posztot kitenni minden héten, amiben lesznek receptek és egyéb érdekes tartalmak is => Mire vágytok? Megírod nekem miről olvasnál szívesen? 
 • újra szeretném visszahozni az utazási témájú cikkeket, ehhez megírni a tematikát
 • egy tematikus fotózást is tervezek, melynek a receptjei februárban várhatóak
 • a korábban már említett heti ÉTELÉRZÉS emailt szeretném tartani (ebben a posztokat küldöm el, illetve tematikusan válogatok cikkeket, megosztom az aktuális eseményeimet stb) – apropó itt tudsz rá feliratkozni => SZERETNÉK HETI EMAILT KAPNI 
 • illetve picit át kell alakítanom az Ételérzés főoldalát

TANFOLYAM: 

 • január 18-án elindul újra a tanfolyam, ami már egy bővített változat lesz. Hetente nyílnak meg a leckék a tanulóknak => még lehet rá jelentkezni 
 • a tanfolyam bővítéseken még javában dolgozom és az elkövetkező hetekben ez lesz a program
 • együttműködő partnereket kell véglegesítenem
 • a zárt FŐZZ ÉRZÉSBŐL Tanulói csoportba szeretnék naponta, kétnaponta valamilyen infót kirakni, ami inspirál, ami tanít, segít a tagoknak – Te is tag lehetsz! Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkoznod a heti emailemre vagy az ingyenes mini tanfolyamra
 • az Alaptanfolyam tanulóinak (akik a 9-12 hetes kurzusomat végzik, azoknak van egy Zárt VIP tanulói csoportja, ide posztolják a házi feladatokat és itt kapnak havi kihívásokat) új havi kihívás megalkotása, a decemberi értékelése és lefőzése (2018-tól a havi kihívás győztesének a receptjét én is lefőzöm és a blogon közzéteszem, decemberben céklás ételt kellett alkotni)

WORKSHOP:

 • februári csoportos lakásworkshop megtervezése, tesztelése és kihirdetése, jelentkezéshez szükséges technikai dolgok elvégzése
 • személyes, egyéni főzős és fotós workshopok elindítása (februárban már jelentkezni lehessen rá)

EGÉSZSÉG: 

 • vérvétel
 • tej, glutén és cukor lecsökkentése

FOTÓ és egyéb 

Emellett továbbra is fejlesztek, főzök és fotózok recepteket a Nők Lapja Konyhának, A Mi Otthonunknak és januárban kell leadni a tavaszi Desszert magazin anyagokat is. Imádom! Annyira inspiráló a munkának ez a része!  Folyamatban vannak újabb megjelenések, és egy nagyobb projektet is tervezek, ami nem tudom megvalósul-e idén valósulni. Ezeken is dolgoznom kell. Hetente egyszer továbbra is járok egy fotós iskolába egészen szeptemberig, úgyhogy mínusz egy nappal kell kalkulálnom. Remélem februárban több részletet is elárulhatok majd. És természetesen továbbra is várom a lehetőségeket valami újra! Szép kis hónapnak nézünk elébe!

Szívesen olvasom én is, hogy Te mit tűztél ki magad elé, mit szeretnél mindenképpen megvalósítani. Ha megosztanád velem írj nekem nyugodtan a tanfolyam(kukac)etelerzes.hu email címre.