Mézes mazsolás bárány tagine

Marokkói bárány tagine
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg bárányhús (marhával is helyettesíthető, de más ízvilág lesz)
- 20 dkg arany mazsola
- 5-6 tk őrölt római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk piros paprika
- 2 tk fahéj
- 3 tk friss aprított gyömbér
- 3 nagy fej hagyma
- 2 ek méz
- só
- olaj
- koriander zöld, menta levél reszelt citrom héj
Elkészítése:
1. A hagymát meghámozzuk és karikára vágjuk. Olajon kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a mézet és óvatosan karamellizáljuk. Végezetül hozzáadjuk a fűszereket is.
2. A húst felkockázzuk (kb 2×2 cm-es kockára vágjuk), majd a hagymához adjuk és minden oldalát jól átpirítjuk.
3. Az mazsolát hozzákeverjük a marhahúshoz. Kevés vízzel felöntjük (kb 1dl-1,5 dl) és lassú hőfokon 2 órán át pároljuk. Ha szükséges a vizet pótoljuk. A lényeg, hogy nagyon sűrű szaftot kapjunk.
4. Tálaláskor friss korianderrel, menta levéllel és reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Végezetül pedig egy kis képi ízelítő erről a csodás országról:
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “marokkoi mézes bárány tagine” szókapcsolatot is használod.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz