tojasos_melegszendvicskrem-6858
tojasos_melegszendvicskrem-6870

Gyerekkorom legkedveltebb melegszendvicsét készítette anyukám ezzel a tojásos melegszendvicskrémmel. Ez nem más, mint egy tojáskrém, amit mindenféle jóval felturbózhatunk. Anyukám mindig párizsival készítette, de számtalan módon variálható. A cikk végén szokásomhoz híven, itt is mutatok alternatívákat, ízesítési ötleteket.

Ebben az anyagban bemutatom:

  • a tojásos melegszendvicskrém alapreceptet (FB videó is van hozzá, mert élőben együtt el is készítettem a követőimmel)
  • azt, hogy hogyan variálhatjuk
  • hogyan tálalhatjuk
  • illetve arra is adok választ, hogyan kell megfelelően tojást főzni

Tarts velem! 

TOJÁSOS MELEGSZENDVICSKRÉM

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 8 db főtt tojás
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek mustár
  • só, bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 20 dkg főtt sonka

Elkészítése: 

  1. A tojásokat megpucoljuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű puha vajat, a mustárt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és az egészet összekeverjük.
  3. A sonkát apróra vágjuk és a krémhez adjuk.

Felhasználása:

  • pirítósra kenve hidegen is nagyon finom
  • kenyérre kenve, sajttal megszórva és 180 fokos sütőben aranybarnára sütve

A Facebook LIVE videót, amiben együtt elkészítettem a receptet a követőimmel ITT találod. A videóban beszélek a tojásfőzésről, a kovászos kenyérről, a sonka főzésről és még sok egyébről is 🙂

tojasos_melegszendvicskrem-6865

VARIÁCIÓK

Ahogy már említettem ez az alap recept sok féle módon variálható. 

FŰSZEREK 

A tojás ízesítésére több féle fűszert is használhatunk a bors helyett:

  • frissen reszelt szerecsendiót
  • őrölt római köményt
  • őrölt füstölt piros paprikát
  • cayenne borsot
  • őrölt fűszerköményt
  • provance-i fűszerkeveréket

Friss zöldfűszerekkel is turbózhatjuk az ízeket:

  • snidlinggel
  • bazsalikommal
  • újhagyma zöldjével
  • fokhagymával
  • rozmaringgal
  • kakukkfűvel

HÚS FÉLÉK

A sonka, párizsi helyett adhatunk a krémhez például kolbászt, apróra vágott virslit, sült csirkehúst, húslevesben főtt húst, maradék pörkölthúst szaft nélkül.

TÁLALÁS

A sütőben megsütött melegszendvicseket tálalhatjuk ketchup-pal, majonézzel, mustárral, de szórhatunk a tetejére friss zöldfűszereket is. Szeletelhetünk rá savanyú uborkát, paradicsomot, kígyóuborkát. Adhatunk mellé vegyes zöld salátát, görög salátát, rukkolát, madárbegy salátát is.

ÍZKOMBINÁCIÓK

  • tojás - sonka - őrölt piros paprika
  • tojás - kolbász - őrölt kömény - snidling
  • tojás - római kömény - aszalt paradicsom
  • tojás - bazsalikom - olajbogyó
  • tojás - sült csirkehús - aszalt paradicsom - rozmaring
  • tojás - őrölt szerecsendió - füstölt sajt

Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig. 

tojásfőzési idők

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

Szóljon hozzá!





Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..