Melegszendvicskrém tojásból, sonkából


Gyerekkorom legkedveltebb melegszendvicsét készítette anyukám ezzel a tojásos melegszendvicskrémmel. Ez nem más, mint egy tojáskrém, amit mindenféle jóval felturbózhatunk. Anyukám mindig párizsival készítette, de számtalan módon variálható. A cikk végén szokásomhoz híven, itt is mutatok alternatívákat, ízesítési ötleteket.
Ebben az anyagban bemutatom:
- a tojásos melegszendvicskrém alapreceptet (FB videó is van hozzá, mert élőben együtt el is készítettem a követőimmel)
- azt, hogy hogyan variálhatjuk
- hogyan tálalhatjuk
- illetve arra is adok választ, hogyan kell megfelelően tojást főzni
Tarts velem!
TOJÁSOS MELEGSZENDVICSKRÉM
Hozzávalók 4 személy részére:
- 8 db főtt tojás
- 15 dkg vaj
- 2 ek mustár
- só, bors
- 1 evőkanál tejföl
- 20 dkg főtt sonka
Elkészítése:
- A tojásokat megpucoljuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű puha vajat, a mustárt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és az egészet összekeverjük.
- A sonkát apróra vágjuk és a krémhez adjuk.
Felhasználása:
- pirítósra kenve hidegen is nagyon finom
- kenyérre kenve, sajttal megszórva és 180 fokos sütőben aranybarnára sütve

A Facebook LIVE videót, amiben együtt elkészítettem a receptet a követőimmel ITT találod. A videóban beszélek a tojásfőzésről, a kovászos kenyérről, a sonka főzésről és még sok egyébről is 🙂

VARIÁCIÓK
Ahogy már említettem ez az alap recept sok féle módon variálható.
FŰSZEREK
A tojás ízesítésére több féle fűszert is használhatunk a bors helyett:
- frissen reszelt szerecsendiót
- őrölt római köményt
- őrölt füstölt piros paprikát
- cayenne borsot
- őrölt fűszerköményt
- provance-i fűszerkeveréket
Friss zöldfűszerekkel is turbózhatjuk az ízeket:
- snidlinggel
- bazsalikommal
- újhagyma zöldjével
- fokhagymával
- rozmaringgal
- kakukkfűvel
HÚS FÉLÉK
A sonka, párizsi helyett adhatunk a krémhez például kolbászt, apróra vágott virslit, sült csirkehúst, húslevesben főtt húst, maradék pörkölthúst szaft nélkül.
TÁLALÁS
A sütőben megsütött melegszendvicseket tálalhatjuk ketchup-pal, majonézzel, mustárral, de szórhatunk a tetejére friss zöldfűszereket is. Szeletelhetünk rá savanyú uborkát, paradicsomot, kígyóuborkát. Adhatunk mellé vegyes zöld salátát, görög salátát, rukkolát, madárbegy salátát is.
ÍZKOMBINÁCIÓK
- tojás - sonka - őrölt piros paprika
- tojás - kolbász - őrölt kömény - snidling
- tojás - római kömény - aszalt paradicsom
- tojás - bazsalikom - olajbogyó
- tojás - sült csirkehús - aszalt paradicsom - rozmaring
- tojás - őrölt szerecsendió - füstölt sajt
Ha érdekel hogyan főzd meg a tojásokat, akkor EZEN a linken megtalálod a tojásfőzési kisokost, ahol részletesen leírok mindent a lágytojástól egészen a tökéletes főtt tojásig.

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz