Igazi különleges ajándékkal készültem, minden van benne, ami jó. Például marcipán és matcha tea. Igen, jól olvasod 🙂 Matcha tea, japán porrá őrölt zöld tea. Imádom! Igaz nagyjából két csoport van: az egyik aki imádja, a másik, aki utálja, úgyhogy óvatosan kell bánni vele, amikor ajándéknak szánjuk.

Elkészítése nagyon egyszerű főleg, ha hozzájutunk olyan marcipán masszához, ami inkább mandulát tartalmaz, mint cukrot, könnyen gyúrható, finom és nem gejl. Ez ritka, de nem lehetetlen, a Lidl-ben is szokott ilyen lenni. Ez esetben nem kell házit készíteni. Ha nem találunk ilyet, akkor marad a házi marcipán recept. Nem bonyolult ez sem, csak sok mandula kell hozzá, meg ugyanennyi porcukor , egy evőkanál víz,  és az egészet addig keverjük egy erős robotgéppel, amíg megfelelően krémes nem lesz. Ezt követően érdemes egy kicsit hűtőben pihentetni, majd porcukros felületen dolgozhatunk is vele. 


Matcha teás marcipán “nyalóka”


Hozzávalók:

  • 500g natúr marcipánmassza
  • 2-3 teáskanál matcha tea por

Elkészítése: 

  1. 250 g marcipánmasszát natúrnak meghagyunk, 250 g masszához pedig hozzákeverjük a matcha teát. Jól összegyúrjuk.
  2. Két sütőpapír között kinyújtjuk a lapokat, majd a sütőpapírtól megszabadítva egymásra helyezzük őket.
  3. A széleit levágjuk és feltekerjük, hogy egy hosszú tekercsünk legyen.
  4. Lefedve hűtőben pihentetjük a tekercseket egy napig, majd felszeleteljük egy centis csíkokra és pálcikát szúrunk beléjük.

Vigyázat: lefedve kell tárolni, mert levegővel érintkezve hosszabb távon kiszárad és nem lesz finom.A levágott széleket gyúrjuk össze , formázzunk belőle szaloncukrokat, mártsuk olvasztott csokiba, hagyjuk megdermedni egy zsírpapíron és csomagoljuk be.  Kész is a házi szaloncukor.

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :

 

2 hozzászólás

  1. Zita dátum december 23, 2012 5:24 du.

    Úúúúúú, ez nagyon szuper! Egyet hagytok nekem? 🙂

  2. Á la carte dátum december 24, 2012 6:48 de.

    :)))

Szóljon hozzá!





Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..