Matcha teás marcipán " nyalóka "
Elkészítése nagyon egyszerű főleg, ha hozzájutunk olyan marcipán masszához, ami inkább mandulát tartalmaz, mint cukrot, könnyen gyúrható, finom és nem gejl. Ez ritka, de nem lehetetlen, a Lidl-ben is szokott ilyen lenni. Ez esetben nem kell házit készíteni. Ha nem találunk ilyet, akkor marad a házi marcipán recept. Nem bonyolult ez sem, csak sok mandula kell hozzá, meg ugyanennyi porcukor , egy evőkanál víz, és az egészet addig keverjük egy erős robotgéppel, amíg megfelelően krémes nem lesz. Ezt követően érdemes egy kicsit hűtőben pihentetni, majd porcukros felületen dolgozhatunk is vele.
Matcha teás marcipán „nyalóka”
Hozzávalók:
- 500g natúr marcipánmassza
- 2-3 teáskanál matcha tea por
Elkészítése:
- 250 g marcipánmasszát natúrnak meghagyunk, 250 g masszához pedig hozzákeverjük a matcha teát. Jól összegyúrjuk.
- Két sütőpapír között kinyújtjuk a lapokat, majd a sütőpapírtól megszabadítva egymásra helyezzük őket.
- A széleit levágjuk és feltekerjük, hogy egy hosszú tekercsünk legyen.
- Lefedve hűtőben pihentetjük a tekercseket egy napig, majd felszeleteljük egy centis csíkokra és pálcikát szúrunk beléjük.
Vigyázat: lefedve kell tárolni, mert levegővel érintkezve hosszabb távon kiszárad és nem lesz finom.A levágott széleket gyúrjuk össze , formázzunk belőle szaloncukrokat, mártsuk olvasztott csokiba, hagyjuk megdermedni egy zsírpapíron és csomagoljuk be. Kész is a házi szaloncukor.
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz
Úúúúúú, ez nagyon szuper! Egyet hagytok nekem? 🙂
:)))