Marokkói vega tagine
A marokkói vega tagine az egyik legkedvesebb ételem. könnyen elkészíthető, nem igényel extra erőfeszítést viszont a fűszereknek köszönhetően igazi különleges finomságot kaphatunk. Ez a mostani egy vegetáriánus változat. Ideális esetben hét féle zöldséget kellene beletenni, de persze kevesebb (3-4) is elegendő.
Vega tagine
Hozzávalók 4 személy részére:
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g sárgarépa
- 200 g főtt bab (egy konzerv)
- 300 g főtt csicseriborsó (egy konzerv)
- 5 db paradicsom (vagy egy kockázott paradicsom konzerv)
- petrezselyem
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- só
Elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. Olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a répát, a paradicsomot, a fűszereket, a sót és a répát roppanósra főzzük.
- Keverjük bele a főtt babot és csicseriborsót, majd főzzük további 10 percig, hogy a répa puha legyen, a többi alkotóelem pedig átvegye a fűszerek ízét. Petrezselyemmel megszórva, kenyérrel tálaljuk.
És végül pedig néhány hangulatkép….
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “vega tagine” szókapcsolatot is használod.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz