Marokkói vega tagine

A marokkói vega tagine az egyik legkedvesebb ételem. könnyen elkészíthető, nem igényel extra erőfeszítést viszont a fűszereknek köszönhetően igazi különleges finomságot kaphatunk.  Ez a mostani egy vegetáriánus változat. Ideális esetben hét féle zöldséget kellene beletenni, de persze kevesebb (3-4) is elegendő.

Vega tagine

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g sárgarépa
  • 200 g főtt bab (egy konzerv)
  • 300 g főtt csicseriborsó (egy konzerv)
  • 5 db paradicsom (vagy egy kockázott paradicsom konzerv)
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. Olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a répát, a paradicsomot, a fűszereket, a sót és a répát roppanósra főzzük.
  3. Keverjük bele a főtt babot és csicseriborsót, majd főzzük további 10 percig, hogy a répa puha legyen, a többi alkotóelem pedig átvegye a fűszerek ízét. Petrezselyemmel megszórva, kenyérrel tálaljuk.

És végül pedig néhány hangulatkép….

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne. Megköszönöm, ha a “vega tagine” szókapcsolatot is használod.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :

  • csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
  • vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .