Málnás tápióka gyöngy puding
Nagyon bírom a tápióka gyöngyöket, mivel elég vicces az állaga, a kinézete, mégis finom. Nagyon finom. Ezt nem is kell tovább bonyolítani.
Málnás tápióka gyöngy puding
Hozzávalók:
- 1/2 csésze apró tápióka gyöngy
- 500 ml kókusztej
- méz
- három lime reszelt héja
- málna
Elkészítése:
1. A tápiókát öntsük egy nagy lábasba, adjunk hozzá 100ml vizet és kezdjük el főzni.
2. Adjuk hozzá a kókusztejet, egy csipet sót, a lime héját, és gyakori kevergetés közben addig főzzük, amíg a kis gyöngyök teljesen átlátszóvá válnak, ez kb. 30 perc. Ekkor keverjünk bele 3 evőkanál mézet.
3. Töltsük poharakba, tegyük hűtőbe, majd amikor már nagyon hideg málnával tálaljuk. Vagy fagyival. Vagy mindkettővel 🙂
Ez gyönyörű es nagyon finom is lehet:-)
Köszönöm!
Kisbaba miatt a mézet kihagynám. Mit tegyej helyette?
Mivel szinezhetném? Ha a málnát turmixolva belekeverném?
Méz helyett mehet bele cukor, esetleg riszszirup.
A málnát turmixolva is bele lehet tenni, de érdemes átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele, főleg ha kis gyerek eszi.