Málnás tápióka gyöngy puding

Nagyon bírom a tápióka gyöngyöket, mivel elég vicces az állaga, a kinézete, mégis finom. Nagyon finom. Ezt nem is kell tovább bonyolítani.

Málnás tápióka gyöngy puding

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze apró tápióka gyöngy
  • 500 ml kókusztej
  • méz
  • három lime reszelt héja
  • málna
Elkészítése:
1. A tápiókát öntsük egy nagy lábasba, adjunk hozzá 100ml vizet és kezdjük el főzni.
2. Adjuk hozzá a kókusztejet, egy csipet sót, a lime héját, és gyakori kevergetés közben addig főzzük, amíg a kis gyöngyök teljesen átlátszóvá válnak, ez kb. 30 perc. Ekkor keverjünk bele 3 evőkanál mézet.
3. Töltsük poharakba, tegyük hűtőbe, majd amikor már nagyon hideg málnával tálaljuk. Vagy fagyival. Vagy mindkettővel 🙂

4 hozzászólás

  1. Dankóné R. Magdi dátum július 1, 2012 3:47 du.

    Ez gyönyörű es nagyon finom is lehet:-)

  2. Á la carte dátum július 2, 2012 7:10 du.

    Köszönöm!

  3. Cinike dátum június 29, 2017 11:04 de.

    Kisbaba miatt a mézet kihagynám. Mit tegyej helyette?
    Mivel szinezhetném? Ha a málnát turmixolva belekeverném?

    • admin dátum július 31, 2017 10:51 de.

      Méz helyett mehet bele cukor, esetleg riszszirup.
      A málnát turmixolva is bele lehet tenni, de érdemes átpasszírozni, hogy a magok ne kerüljenek bele, főleg ha kis gyerek eszi.

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .