Málnás brownie
Mostanában sokat agyalok csokis recepteken, próbálgatok ezt-azt, most éppen kakaós kenyér sül a sütőben, elég ígéretesnek tűnik. Az alábbi recept már egy régebbi próbálkozás, A Mi Otthonunk júniusi, piknikes számában jelent meg. Bevallom nagyon szerettem azt a hónapot, hangulatos volt a tóparton dolgozni, előkészülni, fotózni, ráadásul Tami is nagyon élvezte, mindent megkóstolt, körbe-körbe rohangált és persze alig várta hogy a menü fénypontját a brownie-t megkóstolja.
Az alaprecept málnás, de most épp a szeder a szezonális, azzal is tökéletes lesz. Egy aprócska figyelmeztetés annak, aki esetleg bio napraforgó olajat használ, olyat, ami nem szagtalanított vagy jó minőségű olíva olajat: ha az olajnak íze van a torta ízében dominálni fog.

Málnás brownie
Hozzávalók:
- 200 g durvára vágott dió
- 400 g teljeskiörlésű liszt (könnyebb tészta esetén lehet fele fehér liszt, de én szeretem a reform változatot)
- 100 g kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 200 g barna nádcukor vagy nyírfacukor
- 6 tojás
- 400 ml napraforgó olaj vagy vaj
- 100 ml tejszín
- csipet só
- 100 g durvára tört étcsokoládé
- málna vagy szeder
Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, a tojást, a tejszínt, az olajat, a diót és az étcsokoládét és jól összekeverjük a tésztát.
3. Kivajazott torta formába öntjük, rászórjuk a tetejére a málnát és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: ha nem piknikre készül a torta, langyosan is tálalhatjuk vanília fagyival.
Jajj de jó hangulat:) Én is mentem volna veletek szívesen:) minden perfekt:) málna-csoki páros meg egyszerűen szerelem:)