Mákos tejberizsgombóc eperrel

 

Megjelent a Nők Lapja konyha májusi száma, keressétek az újságosoknál. Ismét van benne tőlem egy heti menü, amiből megmutatom Nektek a desszertet. Ez nem más, mint egy tejberizsgombóc, amit mákba forgatunk és eperszósszal tálalunk. Isteni! 


FŐZZ ÉRZÉSBŐL TIPP => nem csak mákba hanem kókuszba, darált dióba, morzsába is megforgathatod és nem csak eperrel, hanem mogyorókrémmel, olvasztott csokival, más gyümölcsraguval is tálalhatod. Merj kísérletezni!


MÁKOS TEJBERIZSGOMBÓC EPERREL


Hozzávalók 4-6 személy részére:

  • 1 liter tej
  • 25 dkg rizs
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 50 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. A tejet a rizzsel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal felforraljuk és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  2. Egy igen sűrű tejberizst kapunk, amit hagyunk teljesen kihűlni.
  3. A mákot összekeverjük a cukorral és egy nagy tálba szórjuk, amiben kényelmesen meg tudjuk forgatni majd a gombócokat.
  4. Az epret megtisztítjuk, megmossuk és egy lábasban egy kevés vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt 5 perc alatt összefőzzük.
  5. Miután teljesen kihűlt a rizs, diónyi méretű gombócokat formázunk, megforgatjuk őket a cukros mákban és az eper szósszal tálaljuk.