Mákos tejberizsgombóc eperrel
Megjelent a Nők Lapja konyha májusi száma, keressétek az újságosoknál. Ismét van benne tőlem egy heti menü, amiből megmutatom Nektek a desszertet. Ez nem más, mint egy tejberizsgombóc, amit mákba forgatunk és eperszósszal tálalunk. Isteni!
FŐZZ ÉRZÉSBŐL TIPP => nem csak mákba hanem kókuszba, darált dióba, morzsába is megforgathatod és nem csak eperrel, hanem mogyorókrémmel, olvasztott csokival, más gyümölcsraguval is tálalhatod. Merj kísérletezni!
MÁKOS TEJBERIZSGOMBÓC EPERREL
Hozzávalók 4-6 személy részére:
- 1 liter tej
- 25 dkg rizs
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
- 50 dkg eper
- 1 dl víz
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
- A tejet a rizzsel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal felforraljuk és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
- Egy igen sűrű tejberizst kapunk, amit hagyunk teljesen kihűlni.
- A mákot összekeverjük a cukorral és egy nagy tálba szórjuk, amiben kényelmesen meg tudjuk forgatni majd a gombócokat.
- Az epret megtisztítjuk, megmossuk és egy lábasban egy kevés vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt 5 perc alatt összefőzzük.
- Miután teljesen kihűlt a rizs, diónyi méretű gombócokat formázunk, megforgatjuk őket a cukros mákban és az eper szósszal tálaljuk.