Majonézes krumplisaláta savanyított heringgel


A klasszikus majonézes krumplisalátához nagyon jól passzol a savanyított hering, amihez a legtöbb szupermarketben hozzá lehet jutni. A lecsepegtetett halszeleteket csak hozzáadjuk a krumplisalátához és egy teljes értékű ételt kapunk, amit önmagában is fogyaszthatunk. Snidling helyett kaporral is működik.
MAJONÉZS KRUMPLISALÁTA SAVANYÍTOTT HERINGGEL
Hozzávalók 4 személy részére:
- 50 dkg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 3 teáskanál só
- 15 dkg pácolt savanyú hering
- 15 dkg tejföl
- 1 evőkanál mustár
- fél teáskanál frissen őrölt bors
- 2-3 evőkanál apróra vágott snidling
Elkészítése:
- A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk és félbe vagy négybe vágjuk, a méretétől függően.
- A hagymát megpucoljuk és 1,5 hagymát felkarikázzuk a maradék fél fejet pedig nagyon apróra vágjuk.
- A burgonyát és a karikázott hagymát egy lábasban annyi vízzel, ami éppen ellepi feltesszük főni. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a puhára főzzük.
- Miután megfőtt leszűrjük és eltávolítjuk a babérlevelet, majd a burgonyát egy nagy tálba helyezzük.
- A heringet kiszedjük a savanyú, ecetes pácléből és 1x1 cm-es darabokra vágjuk, a burgonyához adjuk.
- Belekeverjük az apróra vágott fél fej vöröshagymát is.
- A tejfölt kikeverjük a mustárral és ráöntjük a halas burgonyára. Jól összekeverjük.
- Megszórjuk a snidlinggel és a frissen őrölt borssal.
Tipp:
- hering helyett bármilyen savanyított hallal működik
- sőt akár füstölt lazaccal is elkészíthetjük. Ez esetben a savanyú íz elérése érdekében egy citrom levével locsoljuk meg a salátát
- snidling helyett kaporral is ízesíthetjük
NEM TUDOD, MIT FŐZZ? - KÖNYV
Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában. Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!
MEGOSZTÁS
- Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
- Ha a blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés linkje szerepeljen benne.
- A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!
HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :
- csatlakozz kérlek a Facebook oldalamhoz
- csatlakozz Instagram oldalamhoz
- vagy a lenti feliratkozási lehetőségen a privát csoporthoz