kicsi-8430
kicsi-8425

A klasszikus majonézes krumplisalátához nagyon jól passzol a savanyított hering, amihez a legtöbb szupermarketben hozzá lehet jutni. A lecsepegtetett halszeleteket csak hozzáadjuk a krumplisalátához és egy teljes értékű ételt kapunk, amit önmagában is fogyaszthatunk. Snidling helyett kaporral is működik.

MAJONÉZS KRUMPLISALÁTA SAVANYÍTOTT HERINGGEL

Hozzávalók 4 személy részére: 

  • 50 dkg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 3 teáskanál só
  • 15 dkg pácolt savanyú hering
  • 15 dkg tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • fél teáskanál frissen őrölt bors
  • 2-3 evőkanál apróra vágott snidling

Elkészítése: 

  1. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk és félbe vagy négybe vágjuk, a méretétől függően.
  2. A hagymát megpucoljuk és 1,5 hagymát felkarikázzuk a maradék fél fejet pedig nagyon apróra vágjuk.
  3. A burgonyát és a karikázott hagymát egy lábasban annyi vízzel, ami éppen ellepi feltesszük főni. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a puhára főzzük.
  4. Miután megfőtt leszűrjük és eltávolítjuk a babérlevelet, majd a burgonyát egy nagy tálba helyezzük.
  5. A heringet kiszedjük a savanyú, ecetes pácléből és 1x1 cm-es darabokra vágjuk, a burgonyához adjuk.
  6. Belekeverjük az apróra vágott fél fej vöröshagymát is.
  7. A tejfölt kikeverjük a mustárral és ráöntjük a halas burgonyára. Jól összekeverjük.
  8. Megszórjuk a snidlinggel és a frissen őrölt borssal.

Tipp:

  • hering helyett bármilyen savanyított hallal működik
  • sőt akár füstölt lazaccal is elkészíthetjük. Ez esetben a savanyú íz elérése érdekében egy citrom levével locsoljuk meg a salátát
  • snidling helyett kaporral is ízesíthetjük

NEM TUDOD, MIT FŐZZ? -  KÖNYV 

Ha sokszor elakadsz és nem tudod mit készíts az éhes / válogatós családnak, vagy a párodnak , Te pedig vágysz egy kis újdonságra, akkor a könyvem Neked való! Nem recepteket adok benne, hanem megtanítok egy olyan szemléletmódot, ami igazi szabadságot ad majd Neked a konyhában.  Ezen a linken tudod megnézni a részleteket!

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a recept és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a recept linkje, mind pedig az Ételérzés  linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag a recept és az Ételérzés linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA TETSZETT, AMIT OLVASTÁL ÉS LÁTTÁL :