Maharaja Lounge – ahol a gasztro-kreativitás új értelmet nyer

Amikor igazán egzotikus és különleges ízekre vágyunk, akkor nem kérdés, hogy elsőként egy indiai étterembe térünk be. Budapesten ma már nagy a választék, ami nagyrészt a Maharaja étterem tulajdonosainak köszönhető.

Ők voltak ugyanis az elsők, akik vették a bátorságot és 1994. májusában megnyitották Budapest első indiai éttermének a kapuit. Amikor Jham Kulvinder Singh  és felesége Tünde Magyarországra költöztek, hiába kerestek indiai éttermet, ahol ehetnének, nem találtak. Mivel Jham Úr az indiai konyha megszállottja, nem volt kérdés az étteremnyitás. Az étterem fogadtatása felülmúlta a várakozásokat, ezért több egységet is létrehoztak az elmúlt 20 évben és mások is megnyitották saját helyeiket, kialakítva ezzel a budapesti indiai éttermi kultúrát.


Maharaja Lounge


A Maharaja Lounge megnyitásával ismét úttörők a piacon, ugyanis ez az első olyan indiai étterem, ahol a vendég egy kreatív alkotó „séf ” is egyben.  Az étteremben látványkonyha (is) várja az érdeklődőket, ahol a vendég kiválaszthatja és összeállíthatja kedvenc curry-jét a rendelkezésre álló alapanyagokból, amit ezt követően indiai szakácsok készítenek el számára.

maharaja5

Az ünnepélyes megnyitó október 25-én volt, ahol maga az Indiai Nagykövet vágta át a szalagot, mondott beszédet és kívánt sok sikert a tulajdonosoknak. A rendezvény elképesztően jó hangulatban zajlott –  volt indiai tánc, fűszerbemutató és megismerhettük az indiai étkezési kultúra jellegzetességeit is. Mindeközben svédasztalos büféről kóstolhattuk a legfinomabb indiai fogásokat, a vállalkozó szelleműek pedig megalkothatták saját curry-jüket.

 

Nekem személyes kedvencem az indiai konyha. Alapvetően imádom az ázsiai ízeket, de talán az indiai volt az első, amibe végérvényesen beleszerettem. Amikor Tünde, a feleség arról beszélt, hogy bizonyos időközönként a szervezetünk vágyik a fűszerekre, ezért kívánjuk meg ezeket az ételeket, teljesen azonosulni tudtam a problémával. Nálam ez elég gyakori érzés 🙂 Azt hiszem rendszeres vendégek leszünk Náluk.

maharaja1

A fotókat nagyon köszönöm Szindbádnak!

Az étterem elérhetősége:

Maharaja Lounge: 1065 Budapest,  Nagymező u. 41, 1065,  Tel: 06-1-400-8370

MEGOSZTÁS

  • Amennyiben tetszik a cikk és megosztanád másokkal, akkor megteheted a Facebook-on.
  • Ha a  blogodon linkelnéd be, az szuper! DE kérlek minden esetben úgy tedd meg, hogy mind a poszt linkje szerepeljen benne.
  • A fotók kizárólag Szindbád linkjének látható módon való feltüntetésével együtt alkalmazhatóak!

HA ÉRTESÜLNÉL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL :

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .