Magvas keksz
Ez a magvas keksz maga szuper Karácsonyi ajinak is, mint ahogy a fotón is látszik, de most így tavasz közeledtével inkább azt mondanám, hogy ideális nasi különböző sétákhoz, erdei túrákhoz, esetleg piknikre is kiviheted, vagy csak szimplán bedobhatod reggel a táskádba, hogy az irodában, vagy ahova éppen mész megedd, ha már erős az éhség. Igen laktató és tele van energiával a magoknak köszönhetően. Én imádom! Ja és persze gyerekeknek is tápláló rágcsálni való, vagy tízórai, akár otthon, akár a játszótéren, akár óvodában, iskolában.
Hozzávalók:
-
115 gr teljes kiőrlésű liszt
-
85 gr zabpehely összetörve
-
55 gr lenmag
-
85 gr fehér-fekete szezámmag
-
70 gr hideg vaj
-
5 gr só
-
120 ml hideg víz
Elkészítése:
1. A lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a szezámmagot, a sót keverjük össze egy nagy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat és a vizet. Gyúrjuk jól össze, formáljunk belőle egy hengert és hűtőben pihentessük egy-két órát. 2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
3. A hengerből vágjunk 5mm vastag szeleteket, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe és 15 perc alatt süssük készre.
4. Miután kihűlt csomagoljuk zacskókba vagy dobozokba, ajándéknak, reggeliknek is ideális, ugyanis napokig eláll.
Köszönöm, hogy magvas, és nem magos. Örülök, hogy van még valaki, aki tud magyarul.
hatalmas köszönet és hála ezért a receptért! 🙂