Magvas keksz

 Ez a magvas keksz maga szuper Karácsonyi ajinak is, mint ahogy a fotón is látszik, de most így tavasz közeledtével inkább azt mondanám, hogy ideális nasi különböző sétákhoz, erdei túrákhoz, esetleg piknikre is kiviheted, vagy csak szimplán bedobhatod reggel a táskádba, hogy az irodában, vagy ahova éppen mész megedd, ha már erős az éhség. Igen laktató és tele van energiával a magoknak köszönhetően. Én imádom! Ja és persze gyerekeknek is tápláló rágcsálni való, vagy tízórai, akár otthon, akár a játszótéren, akár óvodában, iskolában.
Hozzávalók:
  • 115 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 85 gr zabpehely összetörve
  • 55 gr lenmag
  • 85 gr fehér-fekete szezámmag
  • 70 gr hideg vaj
  • 5 gr só
  • 120 ml hideg víz
 Elkészítése:
1. A lisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a szezámmagot, a sót keverjük össze egy nagy tálba. Adjuk hozzá a hideg vajat és a vizet. Gyúrjuk jól össze, formáljunk belőle egy hengert és hűtőben pihentessük egy-két órát. 2. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
3. A hengerből vágjunk 5mm vastag szeleteket, helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe és 15 perc alatt süssük készre.
4. Miután kihűlt csomagoljuk zacskókba vagy dobozokba, ajándéknak, reggeliknek is ideális, ugyanis napokig eláll.

2 hozzászólás

  1. Anonymous dátum március 17, 2012 10:21 du.

    Köszönöm, hogy magvas, és nem magos. Örülök, hogy van még valaki, aki tud magyarul.

  2. Anonymous dátum szeptember 14, 2012 1:06 de.

    hatalmas köszönet és hála ezért a receptért! 🙂

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .