A legjobb kence, amit ajándékozhatsz!

kesudio krém

Szeretnél valami frappáns Karácsonyi ajándékot adni, de nem kekszet, édességet, csokit? Ez a kesudió krém kiváló választás lehet, mivel nagyon finom és könnyű elkészíteni, a fűszereknek köszönhetően mégis különleges. Nem kell hozzá más, csak egy jó robotgép, amivel a hozzávalókat krémes kencévé alakíthatjuk. Szerezzünk be pár csatos üveget, néhány masnit, amivel átköthetjük és már kész is az ajándék. Pirítóssal tálalva isteni finom!

Amellett, hogy finom ajándék, még egészséges is a krém, mivel mind a kesudió, mind pedig a cayenne bors jótékony hatással van a szervezetre. A kesudió sok magnéziumot, kalciumot tartalmaz, természetes jód forrás. A cayenne bors pedig segíti az emésztést és megvédi a gyomor nyálkahártyáját. Jó hatással van az erekre és a szívre, csökkenti a koleszterin szintet.

 

Kesudió krém cayenne borssal

Hozzávalók:

  • 250 g kesudió (100g=30g ch)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál só, vagy ízlés szerint
  • 1/2 tesákanál cayenne bors + a dekoráláshoz
  • szezámmag, zatar fűszerkeverék (opcionális)

 

Elkészítése: 

A hozzávalókat robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt ki kell venni, hogy újra kenhető legyen a krém. Nem kötelező egyébként hűtőben tárolni, ha nem akarjuk sokáig eltartani, akkor szobahőmérsékleten is eláll pár napig, egy hétig.

Isteni finom pirítósra kenve, hagymaszeletekkel.

Az elkészült krém szénhidrát tartalma kb 75 g.

 

Szóljon hozzá!





Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .