Füstölt lazacos gofri

sós gorfri

Szereted a gofrit, de eddig csak édesen próbáltad? Itt az ideje, hogy a sós változatokat is kipróbáld! A pár napja megjelent Desszert magazinban több receptet is találsz ehhez. Én most az egyik kedvencemet osztom meg Veled, a füstölt lazacos változatot.

A magazinban szereplő recepthez képest, annyi különbség van, hogy a következő recept gluténmentes zabliszttel készült, a magazinban azonban fehér lisztes változatot találsz.


Hogyan variálhatod a tésztát?

Ha a lazacot nem szereted, akkor lecserélheted füstölt sonkára, apróra vágott sült csirkemellre.

Vega változatért használj apróra vágott olajbogyót, akár feketét, akár zöldet, sőt még aprított aszalt paradicsomot is tehetsz a tésztába.

Tovább turbózhatod olyan fűszernövényekkel, mint bazsalikom, oregánó, petrezselyem, kakukkfű vagy akár rozmaring.

A tésztát használhatod alapreceptként és édesen is elkészítheted. Ez esetben tegyél bele 1-2 evőkanál cukrot.

A zabliszt helyett használhatsz fehér lisztet, ahogy én a magazinba készítettem vagy fehér és teljeskiőrlésű liszt 30-70%-os keverékét, hogy IR diétába is illeszthető legyen.

 

lazacos sós gofri

Füstölt lazacos, kapros gofri

Gluténmentes - kezdőknek is ajánlott
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Egytálétel, Főétel, Reggeli
Cuisine Gluténmentes
Servings 4
Calories 684 kcal

Equipment

  • Habverő
  • Gofrisütő
  • Kés
  • Vágódeszka

Ingredients
  

A gofrihoz:

  • 30 dkg zabliszt lehet gluténmentes is
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 1,5 dl ásványvíz szénsavas
  • 3 dkg vaj lehet olaj, kókuszolaj is
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 1 evőkanál kapor aprítva
  • 0,5 dl olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg tejföl vagy natúr joghurt
  • 0,25 teáskanál ízlés szerint
  • 0,5 gerezd fokhagyma

Instructions
 

  • A 2 x 10 dkg lazacot apróra vágjuk.
  • A gofrihoz a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, só, szódabikarbóna) összekeverjük.
  • A vajat megolvasztjuk.
  • A tojást habosra verjük az olvasztott vajjal és hozzáadjuk a joghurtot, majd a
    száraz keveréket. Lassan csomómentesre keverjük.
  • Lassan a folyadék többi részét (a 1,5 dl ásványvizet) is hozzáadjuk a masszához az aprított kaporral és a 10 dkg lazaccal együtt, majd jól összekeverjük.
  • Az így kapott tésztát enyhén kiolajozott gofrisütőben készre sütjük.
  • A fokhagymát megpucoljuk és a tejfölbe reszeljük. Sózzuk ízlés szerint.
  • A gofrikat a maradék lazaccal és a tejföllel tálaljuk.

Notes

  • A füstölt lazac helyett tehetünk a gofriba sonkát, aprított bacon-t. 
  • Tejmentes verzióért használjunk kókuszjoghurtot. 
  • Vega változat esetén a füstölt lazacot cseréljük le aprított snidlingre, kukoricára, aprított kaliforniai paprikára. 
  • A tésztába tehetünk füstölt vagy sima őrölt piros paprikát, esetleg Cayenne borsot (ez esetben csípős lesz picit az étel). 
Keyword füstölt lazac, gluténmentes édesség, gofri, sós gofri

Szóljon hozzá!

Receptértékelés








Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .