Így készíts aranyló latte-t!

Hogyan készíts aranyló sárga színű latte-t, amely bearanyozza a napod? Ma ezt mutatom meg Neked. Végtelen egyszerű, bárki el tudja készíteni.  A kurkuma latte az utóbbi idők egyik legnagyobb slágere számomra. Szinte napi szinten fogyasztom, egyszerűen ebben a zord időben reggel, este megkívánom. 

Mivel amikor csak tehetem kiváltom a tehéntejet alternatív tejekkel, így ezt az italt is mandulatejből vagy rizstejből készítem. Ennek ellenére, ha Te tehéntejet iszol készítsd azzal bátran, isteni lesz garantálom!

A legjobb, ha kapsz valahol (biobolt, piac, ázsiai bolt) friss kurkumagyökeret és egész fahéjrudat használsz, de az őrölt, porított fűszerek is 90%-ban tökéletes megoldást adnak. Miért csak 90%-ban? Azért mert az őrölt fűszer benne marad a tejben, látni lehet a szemcséket, ellenben a friss gyökér és az egész fahéj az áztatási idő leteltével kivételre kerül az italból és nem marad más csak az aranyló tej. Az őrölt fűszerek mellett viszont az szól, hogy elképesztően gyorsan elkészíthető az ital a segítségükkel. Én általában ezt használom. A receptben az őrölt fűszereket veszem alapnak, de mellé írom, hogy ha áztatni szeretnéd, akkor mennyire van szükséged a darabos fűszerekből).

Hozzávalók 4 dl italhoz: 

  • 4 dl rizstej, mandulatej, tehéntej
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma (2-3cm-es darab kurkuma gyökér)
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj (1-2 rúd)
  • opcionálisan 1 teáskanál méz

Elkészítése:

A / Az őrölt fűszereket össze kell keverni a felforralt tejjel. Igény szerinti édesítés után azonnal fogyasztható.

B / Amennyiben darabos fűszereket használsz, akkor a forró tejbe bele kell tenni őket és lefedve 10 percig állni kell hagyni. Leszűrés után fogyasztható.