Közös Piac

A múlt héten kaptam egy értesítőt egy Közös Piac nevű termelői piacról, ahol állítólag csupa házi, csupa termelői minden. Be is terveztem, hogy meglátogatom szombat délelőtt, úgyis volt aznapra más pesti programom is. A helyszín is nagyon szimpatikusnak tűnt, a Király utcában a Centrall Passage területén került megrendezésre, ami a bejósolt esős idő miatt is épp kapóra jött, egy program, ahol nem ázhatok el. Hurrá! Szerencsére az időjárás végig kegyes volt és én egy csepp esőt sem láttam egész szombaton.

A piac minden várakozásomat felül múlta. Talán azért mert nagyon régen voltam a Szimpla Kertben és más budapesti termelői piacon sem jártam már egy ideje, így nem volt ismert számomra az új termelők és gyártók  kínálata. Mindenesetre csupa olyan termékkel találkoztam amelyekkel korábban nem.

Ilyen volt például a magyar gyártású Czider , ami magyar almából, két szimpatikus lány közreműködésével készül. Az ízét még nem tudom milyen, mert azóta is a hűtőben pihen, vára hogy végre kicsit tavasziasabb időjárás legyen és ne forró teát kívánjak esténként.

A másik finomság amire ráleltem a vaddisznóhúsból és mártásból készülő pástétom, amiben semmi adalékanyag nincs, ráadásul van belőle a hagyományos ízlésnek megfelelő és az ínyencek kedvére való is.

Számomra új felfedezés volt a Herba-Tea Manufaktúra csupa finom mézválasztéka. a kedvencem a zsályás és a gyömbéres. Hmmmm….

Árultak rengeteg féle olajat, amelyek közül a legmeghökkentőbb nekem a szőlőmagolaj volt. Ki gondolná… használtam már szőlőmagolajat… több félét is… na de ez… hidegen sajtolt, semmi kémia, csupa tisztaság… ja és persze törkölypálinka íz. Tényleg. Vicces falatozni a kenyér falatkákat, aminek az utóíze kőkemény törkölypálinka íz. Must try kategória. szerintem.

Azzal gondolom már újat nem mondok, hogy a mákolaj és a dió olaj mennyire egészséges és finom, akár reggelente egy-egy kis kanállal elszopogatni, vagy joghurtba keverni.

A fűszerekről is kell néhány szót ejteni. A Fűszerész standjait a legtöbb vásáron meg lehet találni. Legutóbb, amikor láttam őket feltűnt, hogy mennyi extra fűszerül van, nem csak a hagyományos változatokkal lehet náluk találkozni. Most volt egy kis időm végig nézni a kínálatot… hja… sok-sok finomság van. a legjobban talán a fahéj virág tetszett, ami esküszöm olyan, mint a fahéjas cukor. Zseniális.

Egy gondom van a piaccal, hogy csak havonta van, de talán épp ettől lesz meg a varázs.

Most pedig jöjjön néhány kép, csak a hangulat kedvéért:

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .