Kókuszos sertésszűz (vega változat: tofuval)
Vasárnap pedig ellátogattunk a PadThai wokbárba, jó kis tésztát enni, jó csípőset, úgy ahogy kell. Este pedig már azon filóztam mi legyen a holnapi ebéd, ami szintén a távol keleti ízvilágot idézi. Van egy könyvem, ami Vietnamról szól és a gasztronómiáról. Amikor ezt elolvastam, akkor éreztem azt, hogy ide egyszer el kell jutnunk. Jó pár receptet kipróbáltam már a könyvből, mind nagyon ízlett. Ehhez a mostanihoz is innen merítettem ihletet, pikk-pakk gyorsan elkészítettem, ez lesz a holnapi ebéd, ezért már dobozba tálalva fotóztam.
Tudom, tudom, itt ezen a blogon Titeket, Olvasókat nem annyira hoz lázba ez a téma, legalábbis a statisztika ezt mutatja, néha sajnálom is higgyétek el, mert van a tarsolyomba jó pár recept, de ugye nem bánjátok ha nagyon ritkán, néha néha előrukkolok egy-két poszttal, mint most ezzel. Bízom benne, hogy a kókuszos sertésszűz ízleni fog Nektek is 🙂
Kókuszos sertésszűz
Hozzávalók:
- 300 g sertésszűz, vega változatban tofu, olajban megpirítva
- 3 cm-es darab friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál ánizs
- 150 ml kókusztej
- só, frissen őrölt bors
- 1 csésze jázmin rizs
- 2 csésze víz
- 3-4 szál újhagyma
- fél piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál kesudió
- fenyőmag
Elkészítése:
1. A húst kockázzuk fel 2-3 cm-es darabokra. A gyömbért és a fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel apróra.
2. A gyömbért, a fokhagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az ánizst, majd tegyük bele a húst, sózzuk meg, minden oldalát süssük át.
3. Öntsük fel a kókusztejjel és 10 percig rotyogtassuk.
4. Időközben a rizst öntsük egy lábasba, adjunk hozzá két pohár vizet, egy nagy csipet sót és lassú tűzön főzzük meg.
5. A hagymát karikázzuk fel, a paprikát vágjuk kis kockákra. A magokat pirítsuk meg.
6. A tálalásnál a rizst tegyük egy tálba, öntsük rá a húst és szórjuk meg a friss zöldségekkel, és a magokkal.
Elkészítési idő: 20-30 perc