4+4+4 hely, ahonnan rendelhetsz Karácsonyra

Az ünnepi ebéd vagy vacsora a Karácsony szerves része. Én imádom mind az előkészületeket, mind pedig magát az eseményt, annak ellenére, hogy elég sok áldozatot kell hozni, mire minden az asztalra kerül. Hetekkel korábban kitalálom a menüt, megtervezem mit hol szerzek be, mit mikor készítek el. Sokszor olyan fogást találok ki, amit nem lehet felgyorsítva készíteni, így akár órákig is készül az étel. Nekem így kerek a Karácsony. Viszont nem vagyunk egyformák és van, aki már előre retteg, hogy fogja túlélni az ünnepi rohanást. Vagy azért mert nincs ideje rákészülni, vagy azért mert egyáltalán nem szeret vagy nem tud főzni.  Ez utóbbira tudom a megoldást, jövő ilyenkorra simán megtanulhat nálam úgy főzni az illető, hogy isteni menüt tud majd szervírozni :-), de ez még az idei problémát nem oldja meg. És azokét sem, akik ki nem állhatják a konyhai műveleteket.

Szerencsére ma már több segítség is van és minőségi megoldásokat lehet találni arra az esetre, ha valaki nem tudja, nem akarja megoldani az otthoni főzést.


Ételrendelés


A veresegyházi Katlan Tóni étteremben a halászlevet meg lehet rendelni, majd az ünnepek előtt egy nappal készen haza lehet vinni. December 24-án csak melegíteni kell és már mehet is a forró, finom étel az asztalra a vendégeknek. Gyufatésztával, haltejjel, ahogy kell. ( 1.490 HUF / 0,5 l ) Mi rendszeresen járunk ide, a minőség minden alkalommal megfelelő volt.

A  Peppers étteremből, ami a Marriott szálloda étterme pulykát és kacsát rendelhetünk, illetve vannak kiegészítő fogások is, libamájpástétom, halvariácók és desszert is.

A Larus Étterem menüje is elég kecsegtető, Várvizi Péter állította össze. Az ételeket csak megrendelni kell, majd december 24-én elmenni érte az étterembe. Kocsonya, halászlé, libamáj és még sok finomság szerepel a listán.

A Bock Biszto kínálatában is jobbnál jobb ételek szerepelnek (halászlé, töltött káposzta, libamáj). A rendeléseket december 1-ig kell leadni és december 23-án lehet átvenni.


Bejgli


Nos, a bejgli egy külön bekezdést érdemel, ugyanis elég sok helyen lehet minőségi darabokat kapni.

Babka – itt a bejgli mellett babkát is rendelhetünk. Bejglit nem kóstoltam, de a babka mennyei!

Auguszt cukrászda – itt is lehet minden évben bejglit rendelni. Ennek lelke van, a fűszerezése, az alapanyagok, mind mind minőségiek.

Príma Pék – bevallom nem gondoltam volna, hogy itt ennyire finom lesz a bejgli, de kipróbáltam, mert úgy adódott. Azt kell mondjam az elvárásaimon felüli volt. Nagyon finom a tészta és töltelék is, igaz csak a mákosról tudok nyilatkozni, mert azt kóstoltam.

Lidl – tavaly is már az ünnepek előtt elkezdtük a bejgli evést, ugyanis a Lidl-ben novemberben már kapható volt kisebb rudakban és jó áron. Ezt a jó szokásukat idén is megtartották, úgyhogy mi heti szinten vásárolunk bejglit innen. Egész jó ár/érték arányban kapható.


Karácsonyi brunch


Akik nem szeretnének ételekkel bajlódni otthon, azoknak tökéletes megoldás az ünnepi brunch. ez egy szimpatikus megoldás,  mert egy-egy ilyen ünnepi éttermi élménynek nagyon kellemes hangulata van. Mi Miki szüleivel évek óta elmegyünk egy karácsonyi ünnepi brunchra és minden évben élveztük eddig.

Erre is egyre több helyen van lehetőség, azonban a felkapott helyeken nagyon gyorsan fogynak a helyek.

Icon étterem a várban, a Hiltonban – mi ide jártunk az elmúlt években. elfogadható az ételek minősége, ár/érték arányban mindenképpen jó, elképesztően szép panorámája van az étteremnek. Van gyereksarok, ami szintén jól jön, ha kisgyerekes családként veszünk részt egy ilyen ebéden.

Salon Étterem-ben nem ünnepi brunch van, hanem ünnepi december 24-i menüsor. Érdemes megnézni, biztosan nagyon nagy kulináris élmény lesz, annak,  aki elmegy.

Gundel Étterem -bevallom az ünnepi menüjüket nem találtam meg, de biztosan lesz, mert nekünk ide van foglalásunk idén Miki szüleivel. Állítólag nagyon jó a menü és az ételek is finomak. Mondjuk egy Gundeltől nem is várnék mást 🙂

Araz Étterem  szintén előállt ünnepi brunch menüvel. Itt is már többször voltam vasárnapi brunchon és mindig elégedetten távoztunk.


 

Szóljon hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .